Dacă și acum cineva se mai îndoiește de faptul că Niculae Bădălău este un politician foarte abil, extrem de abil, înseamnă că acel cineva degeaba a trecut prin politică sau că privește politica doar ca un idealist incorigibil.
Niculae Bădălău a fost ales președinte al PSD Giurgiu, neîndoindu-se cineva de faptul că așa se va întâmpla… Nimeni dintre cei care privesc ca simpli spectatori de pe margine.
Ce a făcut Bădălău în ultima săptămână? Zeci de declarații, mai ales în presa națională, zeci sau poate sute de întâlniri cu cei din organizația județeană, cu oameni din teritoriu, întâlniri formale dar, mult mai multe, sunt convins, informale, stând față în față cu cei pe care trebuia să îi convingă de faptul că el, Bădălău este cel care trebuie să fie ales.
Nu sunt acestea abilități de politician? Nu zău? Vă recomand să citiți Dex-ul și să vedeți sensurile sintagmei ”politician”.
Și nu uitați, toate astea se întâmplă în contextul în care Bădălău este văzut ca un ”contestatar” (voi reveni despre asta).
Ce a făcut Nicolae Barbu, contestatarul contestatarului, în ultima săptămână?
Precizez că fac aici referire la Nicolae Barbu în calitatea sa de președinte al organizației municipale a PSD Giurgiu.
Zice că a făcut o ședință de CEX în care s-a stabilit că organizația municipală Giurgiu nu va trimite delegați la Conferința Județeană… și cam atât! Acestea anunțate într-o conferință de presă ținută în ultimul moment în care ideea centrală a fost nerespectarea statutului și faptul că a fost sesizată conducerea centrală a PSD în legătură cu acest lucru.
Altceva? Nimic! Nicolae Barbu poate fi inclus în categoria oamenilor politici dar nu a politicienilor abili.
Dacă va insista, dacă va sta pe capul celor care lucrează în acest moment la importantele proiecte de ASFALTARE și modernizare a unui important număr de străzi din municipiu sunt convins că Nicolae Barbu are mari șanse să fie reales ca primar, un bun administrator, manager adică, giurgiuvenii (și nu doar ei) fiind mult mai impresionați (convinși, mulțumiți, satisfăcuți) de aceste aspecte ale vieții lor de zi cu zi decât de cuțitele care se flutură în politica giurgiuveană a acestor zile.
Ce a făcut Răzvan Cuc, în cazul lui trebuind să fiu atent ce spun căci nu-l pot încadra nici la politicieni dar nici la oameni politici.
Este însă deputat, ales și de mine, așa că îmi pot exprima opinia!
Domnul Răzvan Cuc este tare pornit împotriva lui Bădălău, el știe de ce, a încercat să o spună și giurgiuvenilor prin intermediul unei conferințe de presă ținută chiar în ultimul moment, conferință din care am aflat (încă odată) că alegerile de la județ vor fi nestatutare dar și că dânsul nu vrea să-i ia locul lui Bădălău decât într-o confruntare (alegeri) statutar organizată.
Probabil că domnul Cuc își imaginează că cele câteva cuvinte, cele mai multe acuzații (unele legate de dosare penale, foarte grave zic eu, atâta vreme cât nu va veni cu dovezi) din conferința de presă și poate că și din viitoarea în care își va anunța candidatura sunt suficiente pentru a mobiliza și mai ales convinge alegătorii să-l voteze.
Cred că a uitat domnul Cuc că a fost ales pe listele PSD, cu larga susținere a lui Bădălău, acel politician abil, cum nu-l văd unii…
Poate că unii nu-l văd pur și simplu din invidie!
Se îndoiește cineva că PNL-ul giurgiuvean, de exemplu, nu și-ar dori în fruntea sa un astfel de politician abil, așa cum este acum Bădălău și așa cum a fost acum ceva vreme Lucian Iliescu, cel pe vremea căruia PNL-ul giurgiuvean înregistra cele mai bune scoruri electorale din istoria sa?
Nu prea îmi aduc aminte ca atunci să-i fi păsat prea mult lui Lucian Iliescu de Bădălău (de opoziție, vreau să zic), văzându-și și vorbind de treburile sale și ale PNL-ului.
Acum au explodat rețelele sociale de critici, unele extrem de dure, la adresa PSD-ului dar nu vezi o referire, una singură, la un program coerent al unui posibil (pretins, virtual, anunțat chiar) candidat la funcțiile importante (politice dar mai ales administrative).
Am văzut vorbindu-se (în media și pe rețele, eu neavând dovezi în acest sens) despre pretinși politicieni care ba se plâng de pumni (sau palme) luați în bot, ba sunt acuzați că au trimis pe nu-știu-cine să calce cu mașina pe nu-știu-cine, ba îi laudă pe adversarii politici…
Fotografia din titlu (iarăși) nu este întâmplător aleasă!
Am revăzut conferința de presă a lui Nicolae Barbu pentru a fi sigur că a afirmat că organizația municipală nu va trimite delegați la Conferința Județeană.
E drept că a zis delegați dar nu a menționat expres că nu vor fi participanți din organizația municipală la acea conferință.
Văd în poză pe câțiva care… Ba chiar și consilieri municipali (e drept că aceia au alt statut dar tot pe listele PSD municipal au fost aleși).
Întrucât toți dintre cei la care fac referire sunt membri ai unei structuri politice (politicieni sau oameni politici) pot să mă întreb cum e?
Ori una fumăm și alta vorbim, doar așa, de ochii lumii, ori aceia sunt cozi de topor, stau pe lângă Barbu dar îl susțin pe Bădălău… Caz în care aș îndrăzni să afirm că aceia au mari șanse să devină politicieni abili.
Oare au și votat? Așa, ca să iasă numărul de voturi? Ori poate că totul face parte dintr-o mare conspirație?
Poate vreunul dintre ei va încerca să satisfacă curiozitatea celor ca mine, care își duc veacul prin Parcul Colorat…
Referindu-mă la conspirație, cu ceva vreme în urmă mă întrebam dacă între cei doi, Dragnea și Bădălău nu există un mare aranjament.
Bădălău este prezentat acum (de media) ca unul dintre principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea, ai lipsei democrației din PSD, în ultimă instanță.
Ce spune însă Bădălău chiar în momentul în care este ales președinte și mandatat, într-un fel, de organizația județeană Giurgiu? Iată:
”NU VĂD DE CE AR TREBUI CA LIVIU DRAGNEA SĂ FACĂ UN PAS ÎN SPATE!
Liviu Dragnea este președintele partidului social-democrat, ales, și până la urmă, nu cred lucrul ăsta, cred că trebuie o analiză mult mai complexă…”
Cum era aia cu cine este sau nu politician abil? Ziceți voi…
PS. Precizez că toate aceste consemnări ale unor discuții (imaginare sau nu) din Parcul Colorat fac referire doar la activitatea politică a celor aduși în discuție, persoane publice care și-au asumat și această povară, a atenției care li se acordă, în momentul în care au pornit pe drumul politicii.