DC21 Giulești-Sârbi este aproape gata; se circulă (aproape) bine pe el

Chiajna-Giulesti Sarbi este aproape gata
Chiajna-Giulesti Sarbi este aproape gata

Dorel Mărgărint, candidat independent la funcția de primar al comunei Chiajna, ne spune că astăzi, 30 iunie, drumul Chiajna-Giulești Sârbi este (aproape) gata, că se poate circula pe el în condiții foarte bune, o singură porțiune de 30-40 de metri fiind neasfaltată dar că și aceasta va fi asfaltată foarte curând.

Și ar trebui să remarcați că Dorel Mărgărint nici nu este (încă) primar! Dar este un om lucid, care realizează (probabil) că nu este cea mai bună cale de a ți-i apropia pe alegători o critică continuă, distructivă, la adresa celorlalți competitori înscriși în cursa electorală.

Mi-a atras atenția postarea lui Dorel Mărgărint deoarece am văzut în programele electorale ale unor candidați (atenție, am folosit pluralul, deci sunt mai mulți!) faptul că acest drum, mult așteptat, poate fi terminat în 2-3 luni! Putem deduce că ar fi 2-3 luni de la preluarea mandatului de primar…

Un cititor mai mucalit comenta că nu este nicio inadvertență în acea referire, știut fiind că sunt exemple de alte drumuri care se comportă mai ceva decât lucrarea meșterului Manole!
Deci încă vreo 3 luni până în septembrie, alte 2-3 de la preluarea mandatului și după circa 6 luni, în total, DC21, Giulești-Sârbi va fi gata!!!
Bune programe electorale aveți, domnilor… Pentru a fi corect însă precizez că eu cred că acele programe le-ați întocmit cu ceva vreme în urmă și nu v-ați mai uitat peste ele…

În vremea asta vulpoiul bătrân ce face? (îl asigur pe cel care se va regăsi în această comparație că nu are ceva jignitor în ea ci dă doar o măsură a unui anumit nivel de înțelegere a realităților, mai ales cele electorale).
Ne arată drumul și ne dă asigurări că în cel mai scurt timp posibil (câteva zile) vor fi amplasate inclusiv marcajele rutiere.

Sunt câțiva candidați la Primărie, alții decât cei despre care am tot vorbit, inclusiv aici, care merită respect, merită atenție însă despre care eu, sincer dar și lucid, bazându-mă pe multe exemple anterioare, cred că nu au vreo șansă…
Dorel Mărgărint, Daniel Florin Burtea, Cătălin Nicolae Bunghiuz
Nu o spun cu răutate! O spun ca o simplă constatare.
Am văzut programele tuturor candidaților sau, chiar dacă nu sunt toate acele programe definitiv conturate, am văzut intențiile și cred că toți merită atenție…
Programul lui Cătălin Bunghiuz are câteva prevederi extrem de detaliate; voi reveni asupra lui deși activitatea acestuia pare a fi inexistentă în ultima vreme.

Însă cred că doar 3 candidați contează! Ceilalți, cu tot respectul, nu vor face decât să creeze mici turbulențe în vâltoarea alegerilor. Nu vor face decât să smulgă câteva zeci, poate sute de voturi de la unul sau altul dintre candidații care contează, voturi care s-ar putea dovedi deosebit de importante atunci când se va trage linia și se va vedea care a fost cel mai tare din parcare!!

Nu este pregătit electoratul pentru alegeri raționale! Votul se face pe simpatii și influențe, în cadrul unor bazine electorale…
Mircea Minea are un puternic bazin electoral în Chiajna veche; chiar dacă sunt și nemulțumiți acolo, lucru cât se poate de firesc, niciunul dintre cei de acolo nu cred că a uitat cum arăta zona în urmă cu 24 de ani (le place mult unora numărul acesta!) și cum arată acum…
Anghel Petre are un (puternic) bazin electoral în zona privată, a investitorilor, a celor pentru care liberalismul și economia de piață reprezintă o opțiune… Și mai are, probabil, și ceva influență… N-aș zice însă că este cazul să se bazeze prea mult pe faptul că în unele sondaje PNL pare a fi pe val…
Cornel Zainea este un tehnocrat, nu am nici cea mai mică îndoială că este un cetățean bine intenționat dar nu putem să nu recunoaștem că și el este tot un politician acum și că în politică nu este ca într-o corporație, acolo unde toate lucrurile sunt bine organizate, au cursul lor, au ierarhia lor și, hai să nu fim ipocriți, oamenii sunt în locurile în care sunt datorită competențelor.

PS. Încercați să citiți toate programele, toate platformele electorale, uitați-vă și la echipele pentru consiliul local și gândiți cu capul vostru!!!
Nu așteptați sugestii, recomandări, insinuări și chiar mesaje subliminale de la unul ca mine (un cetățean ca și voi, care speră să vadă școala de pe orhideelor terminată în 2021, un pensionar amărât, până la urmă!) dar și de la alții care, nefiind la vârsta pensionării, trebuie să mănânce și ei o pâine, nu-i așa?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *