Cum se va circula după 15 mai în mijloacele de transport în comun

Aglomeratie la metrou
Aglomeratie la metrou

”Este posibil ca la metrou să intrăm pe rând iar masca va fi obligatorie în mijloacele de transport în comun iar șoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască”, a spus Raed Arafat duminică seara într-o declarație de presă.

Dacă nu vom avea mască șoferul autobuzului nu ne va lăsa să urcăm dar în mașina personală nu trebuie să purtăm mască, mai spune Arafat.
De asemenea se impune creșterea numărului mijloacelor de transport.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunţăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parţial”, a spus Arafat

”Cea mai sigură mască rămâne masca chirurgicală, are acest metal, pe stradă are un anumit grad de protecţie. Are mai multe straturi, unul de filtrare. Este cea recomandată, se schimbă la 4 ore, dacă se umezeşte, dacă strănuţi, trebuie să o schimbi. Eu sper că preţul va scădea pentru că începe şi industria românească să fabrice şi nu mai suntem dependenţi de alţii”, a spus Raed Arafat duminică la Digi24.

Despre dezinfectantul pe bază de alcool Raed Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafeţe necunoscute, dar la fel de bine funcţionează şi spălatul cu apă şi săpun timp de 20 – 30 de secunde.

Potrivit lui Raed Arafat măsurile de relaxare vor fi graduale şi autorităţile vor observa impactul acestora.
În privința deschiderii şcolilor Raed Arafat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se va analiza în preajma acelei date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *