A venit frigul, s-au redus și s-au scurtat discuțiile în Parcul Colorat

Pe oameni îi îngenunchează vremurile, ca pe copaci vremea!
Pe oameni îi îngenunchează vremurile, ca pe copaci vremea!

A venit frigul și din ce în ce mai puțini cetățeni pot fi văzuți pe băncile din Parcul Colorat, discutând; discuțiile aprinse probabil că îi mai încălzesc.

Tot uitându-mă după parteneri de discuție am observat că au dispărut o parte dintre copăceii frumoși ai parcului; pe unii dintre ei știu că i-a desrădăcinat furtuna însă nu vreau să mă gândesc la faptul că alții au fost tăiați intenționat, ca o răzbunare a cuiva pe discuțiile (nevinovate) din parc.

Când interpretarea Legii este starea de normalitate…
Am publicat un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor cu referire la respectarea regulamentelor școlare; a trezit un val de reacții din partea tuturor taberelor vizate: dascăli, elevi, părinți.
Este evident că profesoara care a tăiat părul celor doi elevi nu are dreptate, este evident că ea a interpretat regulamentul școlar după cum a crezut de cuviință…
Ia imaginați-vă și situația în care părinții ar interpreta regulamentul după bunul plac și ar intra în școală pentru a-i băga pe gât profesoarei părul tăiat al copiilor lor.
Dacă tot interpretăm fiecare, cum ne convine LEGEA (regulamentul, în acest caz) cum putem să avem pretenția să fim respectați.
Dacă același regulament prevede să nu fie primiți la ore cei cu ținută indecentă (menționată expres), foarte bine, să nu fie primiți.
Pe vremea mea (ce-mi place expresia asta!!!) când făceam vreo ”prostie” mi se zicea: ”Să vii mâine cu tac-tu tuns la școală”! Și veneam!

Să nu uitați zicala cu cămașa…
Mi-a plăcut mult atunci când l-am auzit pe Dragnea zicând: ”…președintele Consiliului Județean nu face licitații” și a mai adăugat că ”…dacă se vor găsi vinovați, aceștia vor răspunde”.
Este un semnal de alarmă (dacă mai trebuia) pentru angajații aflați în subordinea unor asemenea oameni (cu funcții importante) care, ”obligați” (obedienți) se lasă târâți în activități despre care știu sau măcar bănuiesc că ar putea să nu fie tocmai legale.
Sigur că angajatul nu are ce face, veți zice, că doar pentru asta a fost angajat, ca să execute dispozițiile șefului însă fiecare angajat ar trebui să se gândească de fiecare dată la zicala cu maieul care este mai aproape de corp decât cămașa…
Stimate angajat (și subaltern), înainte de a executa ceva și, mai ales, înainte de a-i lua apărarea șefului tău uită-te cu atenție la casa (casele) lui, mașinile lui, vacanțele lui și, de ce nu, la amantele lui și gândește-te că până acum el a fost, CA ȘI TINE, bugetar… Dacă stai la bloc, într-o garsonieră și NU TE ÎNTREBI de ce tu nu ai ce are el înseamnă că CEVA nu este în regulă cu tine…

Nu contenim să ne lăudăm cu sistemul de sănătate
Un pacient aflat în stare gravă este trimis acasă de către medic cu taxiul; scandal mare la externare, imagini de la fața locului (HD), durere în cur a celor din spitalul respectiv.
Omul moare și este adus la spital; reacția celor din spital: ”De ce l-ați adus, domne, înapoi cu el!”.

Dezinformare…
La începutul săptămânii ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara că în penitenciare sunt 25.093 de deţinuţi, cu 5.972 de deţinuţi peste capacitatea de cazare la standardul de 4 metri pe deţinut, afirmând că în urma aplicării legii recursului compensatoriu au fost eliberaţi 650 de deţinuţi.
În replică Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor afirmă că în prima lună au fost eliberați din penitenciare 1.200 de deținuți.
Conform site-ului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, joi, 16 noiembrie 2017 în penitenciarele din România sunt încarcerate 24.336 de persoane.
Cine dezinformează și care o fi rostul dezinformărilor este greu de deslușit.
Dincolo de acestea, Tudorel Toader a mai spus că sunt 25.093 de deţinuţi în penitenciare şi doar 13.000 de funcţionari cu statut special.
Dacă aceste date sunt reale mă întreb și vă invit și pe voi să vă întrebați câți bolnavi sunt la un cadru medical, câți elevi la un cadru didactic, câți copilași la o educatoare…

Și manipulare…
Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, spunea că avem aproape 158.000 de companii care nu au plătit contribuţiile pentru angajaţi în cursul acestui an.
Liviu Dragnea spune că din acest număr DOAR circa 30 sunt firme controlate de stat; adică o nimica toată, veți zice și mai ales așa vor zice babele (fără supărare!) cu 2 clase cărora li se adresează Dragnea, acestea fiind cele mai multe votante ale sale.
Conform datelor ANAF cele DOAR 30 de firme de stat au 40% din datoria tutruror firmelor datornice! Adică tocmai statul (ca acționar) nu își plătește obligațiile față de angajați dar le pretinde celorlalți să și le plătească… Halal rezon!
În realitate numărul firmelor de stat cu datorii la plata contribuțiilor este de aproape 2.700; dintre acestea 30 au peste 40% din datoriile (restanțele) tuturor celor 158.000 de angajatori restanțieri.

Pentru marii ciocoi nu avem instanțe, violatorii sunt eliberați
7 bravi eroi între care și câțiva minori au violat repetat, sălbatic, o minoră de 13 ani; și ca batjocura să fie și mai mare au fotografiat ”bravura” lor și au postat pozele pe net.
Instanța i-a eliberat pe eroi motivând că nu prezintă pericol social. Domnilor judecători, aveți copii? Fete? Eventual minore? Sigur că nu trebuie să judecați cu sufletul, că nu trebuie să vă bazați pe sentimente ci pe Lege. Dar care lege o aplicați?
Tinerii din Vrancea, majoritatea minori, cu vârste între 15 şi 21 de ani, care pe data de 12 octombrie 2017 au fost arestaţi pentru viol, complicitate la viol, act sexual cu un minor, lipsire de libertate şi pornografie infantilă, vor fi cercetaţi în stare de libertate.
Nu este prima întâmplare de acest fel și probabil că nici din aceasta nu vor trage învățăminte autorii (și nici alții)… N-ar fi exclus să primească și aplauze pentru bravura lor.

Crește prețul dar avem stocuri!
Toată vara ne-a tot zis că nu va crește prețul (am mai zis-o dar nu mă pot abține, că prea frige!) iar acum, în iarnă ministrul Energiei, Toma Petcu, ne spune că va crește prețul la energie dar la gaze avem stocuri.
Prețul energiei crește pentru că piața este una liberă, pentru că se fac speculații la bursă, pentru că am ajuns să cumpărăm energie de la Unguri dar astea sunt lucruri pe care le știu și eu, dară-mi-te un ministru al Energiei… Cu toate acestea ministrul a insistat astă vară să ne asigure că nu vor crește prețurile… Ei, uite, că acum, iarna, cresc…
Nici nu mai contează cine este de vină… Contează doar cine suferă! Și, mai ales, din cauza cui!

Ura!!! Avem creștere economică!
M-au terorizat unii fluturându-mi pe sub nas uriașa creștere economică; 8,8% ar fi creșterea economică a României.
Și eu sunt votant PSD și sigur că mă bucur de orice creștere, mai ales una economică…
Dar, dincolo de votantul PSD, eu, omul de rând, cu o pensie atât cât e, mărită cu puțin în ultima vreme (e drept și nu pot contesta) mă întreb însă ce înseamnă această creștere economică… Și pe ce se bazează ea… Unii (oameni cu competențe) spun că această creștere s-ar baza pe importuri, mai mari decât exporturile, caz în care nu este una sănătoasă.
Și ar mai avea o sursă… Împrumuturile de la bănci, împrumuturi care merg, în cea mai mare parte spre consum și nu spre investiții.
Sigur că este bine că ne crește consumul dar o vorbă din bătrâni zice ”Întinde-te cât îți este plapuma” iar alta ”Nu te-ntinde că te rupi!”.
Consumul a fost susținut de creșterea salariilor și a pensiilor însă finanțarea acestor creșteri s-a făcut pe seama reducerii drastice a investițiilor (cel mai scăzut nivel în ultimii ani) și pe seama împrumuturilor străine, fapt care face să crească continuu datoria externă…
Să vedem cum va fi atunci când va veni scadența, cu ce va fi plătită și, mai ales, CINE o va plăti.
Când creșterea economică se va face prioritar pe producția internă voi zice și eu: URA! Ne crește!!!

Și ceva monden…
Pe pagina BBCamerica.com se face mențiunea că serialul de televiziune Killing Eve se filmează în diverse locații, ”inclusiv la Paris, Toscana, Berlin și Londra”. Nici-un cuvânt despre Giurgiu. Mă gândesc la faptul că ori nu au auzit de acest oraș, ori au avut vreo reținere în a-l menționa. Mă întreb dacă o minimă politețe nu ar fi obligat la menționarea tuturor locațiilor…
Că ăstora mici le place să fie băgați în seamă… Măcar atât!
Pe pagina sa Primăria Giurgiu ne spune că: ”Giurgiu, (este) alături de Paris, Toscana, Berlin și Londra, pe lista locațiilor unde se filmează thrillerul Killing Eve”.
Vă imaginați?! Giurgiu alături de… Ei, da, asta da onoare!! Mare!
Bineînțeles că ”Filmările au avut loc cu sprijinul autorităților, al conducerii instituției menționate (Penitenciarul Giurgiu) și organelor de ordine”.
Ba ne mai trimite și la comunicatul oficial… Măcar în comunicatul ăla puteau să adauge cu pixul, așa, ca o erată, și Giurgiu.
Nu știu de ce dar la asemenea ”știri” îmi vine în minte imaginea cățelușului meu care se gudură atunci când vede că stăpânul nu-l bagă în seamă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *