Ia leguma, neamule!… Dar ai grijă, să nu fie cumva din import, că dăunează sănătății…

Atentie la alimentele cumparate! Să nu fie toxice!
Atentie la alimentele cumparate! Să nu fie toxice!

Ori am înnebunit deja și nu mai realizăm ce ni se întâmplă, ori uni dintre noi mai au ceva rațiune și trebuie grabnic și fără excepție să fie aduși în stadiul de legumă.

Văd că tot publică cu insistență, cu ostentație chiar, un giurgiuvean de-al nostru diverse ”știri” legate de ”sănătatea alimentară a populației”
Asta pe fondul unor informații care nu fac decât să alarmeze, cum că tot ce vine din afară ar fi toxic, plin de pesticide, de ierbicide, de biocide, de pulicide (vulgar, grețos chiar, termenul dar plin de revoltă).

Ce aflăm, din comunicate de presă?
Că au apărut ”Primele rezultate ale verificărilor ANSVSA privind reziduurile de pesticide din fructele şi legumele din comerțul intracomunitar și import”!
Ia uitați mai jos comunicatul complet al ANSVSA:

”Începând cu data de 11.04.2019, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel național pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele și fructele provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import. Acțiunea este parte a operațiunii de control “Demetra”, aflată sub coordonarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competență toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF.

Până la această dată au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe și 3 depozite. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

A fost reținută oficial și dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume și fructe. Detaliat situația se prezintă astfel:

23 de tone de ceapă uscată din Polonia;
10 tone de morcovi din Ungaria și Serbia;
23,04 tone de mere din Polonia;
200 de kg de usturoi din China;
6,45 tone de cartofi din Polonia;
1,82 tone de ciuperci din Polonia;
6,78 tone de roșii din Spania
2,2 tone de vinete din Spania
7,8 tone ardei gras din Spania
60 de kg de roșii din Grecia

Dintre neconformitățile sancționate, menționăm:
– lipsa documentelor sanitare veterinare;
– igienă necorespunzătoare;
– lotizare necorespunzătoare (depășirea capacității de depozitare);
– mijloace de transport necorespunzătoare;
– lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzătoare);
– lipsa autorizației de funcționare a depozitului de destinație.

Acțiunea de control a ANSVSA se va desfășura pe toată durata operațiunii „Demetra”.”

Ei, ziceți domniile voastre, care dintre ”neconformitățile sancționate” se referă la pesticide, ierbicide, biocide, pulicide?

Și nu mai zic de faptul că toate astea se întâmplă exact în perioada în care tot românul, și bogat dar mai ales sărac, umblă după o legumă mai ieftină, în speranța că îi vor rămâne ceva bănuți și pentru o ciosvârtă de miel…
Că de, nu toți pensionarii avem posibilitatea unora dintre ”prietenii unui giurgiuvean de-al nostru” care giurgiuvean cică i-ar fi spus lui Dragnea că nu mai sunt locuri în restaurantele giurgiuvene din cauza pensionarilor care servesc masa acolo…

”Nește” indivizi disperați, intrați în fibrilație, aleg unele dintre cele mai sensibile subiecte, de Sănătate legate în general, cum ar fi alimentele ”pline de otravă” (de unde necesitatea eliminării lor), cancerul (de unde acuzațiile că ”nește unii” nu vor să facă și să dreagă) doar cu intenția, nedeclarată evident, de a întreține o stare de nesiguranță, de teamă, de respingere, de negare, de idiotizare a populației, în speranța că își vor păstra sau pune mâna, după caz, pe ciolanele suculente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *