Este Vinerea Mare și e bine să fim buni!

Mereu la datorie
Mereu la datorie

Giurgiu părea pustiu azi dimineață, vineri, 6 aprilie, o zi lucrătoare declarată zi liberă însă de către guvernanți.

Aproape pustii trotuarele, mașini rare în trafic, puzderie parcate pe oriunde; și asta într-o zi în care tot omul mai are câte ceva de cumpărat, pentru friptură și drob.

Care să fie cauza străzilor pustii?
Ziua liberă! Ziua liberă pentru bugetari, căci Giurgiu este un oraș de bugetari și dacă aceștia au liber, cine să fie pe străzi?

Doar cei care nu au liber! NICIODATĂ!
– Nu aveți liber azi, lucrați la Primărie, sunteți bugetari, nu-i așa? Bugetarii sunt liberi, din câte știu… am intrat în vorbă cu una dintre cele care măturau de zor (Precizez că discuția este imaginară!!! Zic asta ca să nu dau prilejul vreunui șef de-al lor să le muștruluiască pentru că au pierdut timpul stând de vorbă cu trecătorii).
– Și de Paște vom lucra pentru că ne-a zis șeful că munca noastră este importantă și că dacă este mizerie pe străzi noi trebuie să fim la datorie; dar nu ne plângem.
Suntem mulțumiți că avem de muncă și că luăm un salariu cu care să ne întreținem copilașii…
– Treabă pe acasă nu aveți?
– Ca tot românul, am avea și noi; uite, asta (arătând spre una dintre ele, mai gârbovită de griji probabil, căci vârsta nu părea a fi prea mare) are 3 copii acasă și ar fi vrut și ea să le pregătească câte ceva… Dar le face diseară, când ajunge acasă…

Am văzut că de la Cantina de Ajutor Social s-au dat ceva alimente zilele astea; poate că nu ar fi fost rău dacă s-ar fi găsit o modalitate ca să primească din acele alimente și unele dintre cele despre care este vorba aici, chiar dacă (sunt fraiere și) muncesc, având salariu! Că primă, de! De unde…

Salariul ăla pe care îl au, acordat în funcție de importanța socială a muncii prestate…
O muncă importantă, ținând cont de faptul că ele, măturătoarele, sunt pe străzi în vreme ce șefii lor umblă în alai (unii) sau se află deja prin țările calde (alții, așa cum am văzut pe unul dintre ei, președinte (de asociație), trimițându-ne bezele din Grecia).
O muncă IMPORTANTĂ, nu-i așa, dar plătită la limita de jos a grilei de salarizare, cu o diferență uriașă față de nivelul la care se află șefii…

SĂ NU CREADĂ cineva că vorbesc despre egalitate sau, mai ales, despre egalitarism…
Nici chiar Dumnezeu nu ne-a făcut egali pe toți și cu atât mai puțin ne va face societatea…
Și în niciun caz nu îi condamn pe cei care, liberi fiind, își văd de treburile lor, fiecare cum poate…
Vorbesc însă despre ECHITATE.
Am tot vorbit și voi continua să vorbesc atâta vreme cât voi mai putea…

Tot despre echitate este si asta!
Tot despre echitate este si asta!

Și asta nu datorită faptului că sunt socialist în convingeri și nici datorită faptului că sunt mai altruist (milos), născut fiind în Vărsător ci pur și simplu pentru că sunt un IDIOT!
Un idiot care nu își vede de treaba lui; căci dacă mi-aș fi văzut de treaba mea și aș fi scris ce trebuie poate că aș fi primit și eu un cozonac de 5 lei de la ”milostivii” vremii…
Parcă ar fi și ceva frustrare, ce ziceți?!!! Sigur, puteți zice ce vreți! Dar aveți în vedere că suntem în Vinerea Mare și poate că veți fi mai moderați!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *