S-a descoperit leacul împotriva cancerului? Unii spun că da!

Leacul-minune-papadia
Leacul-minune-papadia

Se pare că niște cercetători au descoperit leacul minune împotriva cancerului; întrebarea este de ce nu a dispărut această boală de vreme ce leacul minune se cunoaște de mii de ani?

Sau cel puțin păpădia, căci despre ea este vorba, este folosită în medicina tradițională, ca leac băbesc, de sute sau poate chiar mii de ani.

Acum ”oamenii de știință” au descoperit că păpădia acționează împotriva celulelor canceroase, omorându-le complet!
Mai mult de atât, principiile active conținute de păpădie au efect diuretic, stimulează secreția bilei, curăță ficatul, reduc colesterolul.

Așa că celor interesați nu le rămâne altceva de făcut decât să iasă la păscut de cum va da colțul ierbii; asta dacă nu vor să dea colțul ei înșiși!

Are păpădia proprietăți terapeutice? Vindecă păpădia vreo boală?

Tonul ironic, nicidecum zeflemitor, rezidă din invazia de leacuri minune apărute peste noapte pe diverse saituri care mai de care mai docte, care prezintă lucruri arhicunoscute de sute sau mii de ani ca fiind descoperiri epocale de ultimă oră, niciunul dintre marii descoperitori neprezentând însă măcar un singur caz concret de vindecare miraculoasă.

Nu contest că păpădia, în cazul de față, ar avea unele proprietăți terapeutice; afirm însă că de la aceste lucruri îndeobște cunoscute, de la faptul că păpădia se folosește de multă vreme în medicina tradițională și până la afirmații de genul ”păpădia este leacul minune împotriva cancerului” este cale lungă.

Încercați doar să vă răspundeți la întrebarea (pertinentă zic eu): de ce deși este folosită de atâta vreme, păpădia nu a eradicat până acum cancerul?

PS. Este real că păpădia conține foarte multe vitamine si minerale precum vitamina B6, tiamina, riboflavin, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic si magneziu.
Dar la fel de adevărat este că o ceașcă de frunze mărunțite de păpădie asigură 21% din DZA de vitamina C și vitamina B1 (9% din doza zilnica recomandata), B2 (11% din DZA), B6 (11% din DZA), vitamina A (13% din DZA); deci pentru a vă asigura cantitatea necesară organismului în cazul vitaminelor menționate ar trebui să măncați cam între 5 și 10 cești de frunze de păpădie.
Dar nu e cazul să vă faceți griji! Pe lângă păpădie sigur mai mâncați și altceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *