Asta e! Fiecare cu treaba lui…

Inundatie la Canal!
Inundatie la Canal!

4 ofiţeri, 92 subofiţeri, 10 autospeciale, 5 motopompe aparţinând Detaşamentului de Pompieri Giurgiu au acţionat şi acţionează în continuare pentru construcţia digului din saci cu nisip, înălţarea acestuia şi evacuarea apei din interiorul construcţiei de la Canalul Cama.

Aceasta aflăm dintr-un comunicat al ISU Giurgiu, menit să informeze cetăţenii despre activitatea pompierilor giurgiuveni; lucru firesc numai că înformaţiile, prin dimensiunea forţelor umane şi mecanice implicate, dau naştere la fireşti semne de întrebare.

Cu riscul de a părea răutăcios şi/sau de a fi greşit înţeles de cei de la Pompieri (aşa cum mi s-a mai întâmplat!) mă voi întreba (retoric, desigur): chiar nu au altă treabă pompierii giurgiuveni?
Ştiu că asta le este datoria (asumată), să intervină în situaţii speciale, însă nu înţeleg de ce trebuie să se irosească atâtea forţe (cuantificabile în bani) pentru a acoperi prostia şi/sau nepăsarea unora.

Nu spun că ar trebui lăsate să fie distruse de ape construcţiile de pe Canal însă nu pot înţelege de ce singura remarcă la adresa unor vinovaţi s-a limitat la o afirmaţie a primarului că „…este o firmă din Bălanu, care a câştigat licitaţia şi căreia nu avem ce să-i facem”.

Nu înţeleg jena primarului de a spune numele firmei, pentru a şti şi noi cine este vinovatul, cine îşi bate joc de noi, de aşteptările noastre, neputând zice şi de banii noştri căci vor sări „pricepuţii” cu gura, atrăgându-mi atenţia că fiind bani europeni, „sunt luaţi, nu daţi”
Asta, sigur, dacă firma cu pricina este de vină…

Până când şi cei ca mine, mai grei de cap, vom înţelege cam despre ce e vorba, până când vom înţelege de ce „firma din Bălanu”, patronii acesteia, nu sunt aduşi cu arcanul, ca pe vremuri tinerii la oaste, să facă ce n-au făcut când trebuia şi cum trebuia (iar dacă nu pot face, să plătească şi dacă nu pot plăti cu bani, să plătească cu libertatea), nu pot decât să le urez pompierilor giurgiuveni spor la treabă, că şi asta le e traba, să ne apere de cei pe care îi doare drept în cur de cetăţean şi de banul public…
Oricare ar fi ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *