Pentru unii mumă, pentru alții ciumă?!

Doua gradinite... aceasi administratie, copiii aceleiasi comunitati...
Doua gradinite… aceeasi administratie, copiii aceleiasi comunitati…

În fotografia din titlu sunt lucrările, stadiul lucrărilor de construcție la două grădinițe din aceeași comună, edificii destinate copiilor din aceeași comună – Chiajna.

În stânga este grădinița de pe Amforei, grădiniță ale cărei lucrări de construcție au început acum 2-3 ani…

În dreapta imaginii este grădinița de la Liceul Tehnologic, grădiniță ale cărei lucrări de construcție au început acum 2-3 luni…

Alte ordine de mărime!

Apreciind preocuparea, acolo unde există, îi întreb pe cei din vatra satului, pe cei din Chiajna Veche dacă sunt conștienți de faptul că noi, ”parveniții” (termen total incorect folosit în acest caz), cei din Chiajna Nouă avem și noi copii, avem și noi grijile și problemele noastre, nu avem toți buzunarele doldora de bani pentru a ne duce copiii și nepoții la privat… Unii au dar probabil că aceia sunt între cei cărora puțin le pasă de schimbare… Deși, hai să nu fim ipocriți, dacă ar fi chiar așa plini de bani nu ar locui aici ci în vreo vilă de pe Primăverii!

Îi întreb și pe cei din Chiajna Nouă de ce sunt atât de nemulțumiți de faptul că nu au grădiniță în apropierea casei, într-o aglomerare urbană, o aglomerare de suflete cum în puține locuri se poate vedea… Îi întreb de ce sunt nemulțumiți că nu au secție de votare în apropierea casei…
Îi întreb de ce sunt nemulțumiți pentru că nu au și ei străzi și trotuare ca în zona veche…
Îi întreb de ce își doresc cu atâta ardoare SCHIMBAREA

Voi, cei din Chiajna Veche, cei care aveți multe și este bine că aveți, înțelegeți și dorințele noastre, ale celor din Chiajna Nouă, locuitori ai aceleiași comunități, consăteni, cu aceleași obligații față de comunitate și autorități dar cu drepturi mult mai puține în fapt?
Poate dacă înțelegeți asta veți înțelege și dorința noastră arzătoare de SCHIMBARE!
Nu om fi noi frați, căci nu avem cum dar putem fi prieteni, putem conlocui împreună în armonie, recunoscându-ne reciproc drepturile și înțelegându-ne dorințele.

Mă bucur că se construiește o grădiniță nouă în zona veche… dar acolo era una, știu bine asta, nepoțica mea la acea grădiniță merge și a fost foarte încântată de cadru și, mai ales, de DOAMNA.
Era o grădiniță acolo, nu zic să nu se mai facă alta, să se facă oricâte, cât mai multe…
Dar nouă, celor din MR, ne frige buza după o astfel de grădiniță… Gândiți-vă doar la cât timp le ia părinților să-și ducă copiii acolo când cea de pe Amforei ar fi la doi pași. PRIORITĂȚI

Dacă voi, cei din vatra satului dar și din MR veți răspunde la astfel de nelămuriri veți înțelege și unii și ceilalți de ce este dorită așa de mult o schimbare… În primul rând pentru o schimbare de mentalitate… Apoi lucrurile vor veni de la sine, benefice pentru TOȚI, pentru NOI TOȚI, locuitori ai aceleiași comunități.

PS. În stânga imaginii din titlu grădinița este cea din prim-plan, în plan îndepărtat fiind școala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *