”Izvorul minunilor” de la Călugăreni așteaptă (și pentru el) o minune

Complex monumental Calugareni
Complex monumental Calugareni

Izvorul a cărui apă face minuni, după cum spun unii, aflat în satul Crucea de piatră, Călugăreni, se află într-o stare deplorabilă deși zeci, uneori sute de cetățeni vin zilnic aici pentru a lua ”apă bună”.

Fiind în trecere, pe DN5, zilele trecute mi-am adus aminte de o ”amenințare” cu un pahar de vin bun pe care mi-o tot face un prieten din acea zonă; vinul ca vinul dar mi-am zis că ar fi un bun prilej să văd și eu vestitul (și ”scumpul”) complex monumental despre care s-a tot făcut multă vorbire în această perioadă.

Însetat fiind după drum am zis să fac un ocol și pe la izvorul minunilor sau, mai bine zis, izvorul a cărui apă face minuni, un izvor la care cetățeni din împrejurimi (când am fost eu acolo erau câțiva cetățeni din Argeș) vin să ia apă.

Nu știu dacă există o analiză microbiologică, toxicologică a apei acelui izvor, unii spun că ar exista și că apa este bună de băut dar nu doar pentru asta iau cetățenii acea apă; cică ar fi bună și de leac, după părerea multora.

Starea izvorului și a zonei din imediata apropiere a acestuia este jalnică dar celor care speră în miracole nu le pasă. Îmi este greu să descriu în cuvinte cele văzute așa că vă invit să vedeți voi filmul (”cu ochii voștri”).

De ce mă macină grija acelui izvor? Pe mine nu dar mă gândesc la faptul că cei care vin de la zeci sau chiar sute de Km (ca cei din Argeș, văzuți de mine) ar fi plăcut impresionați de aspectul pe care l-ar putea avea acel izvor și amenajarea din jurul său dacă edilii noștri s-ar gândi să-l includă în proiectul reamenajării complexului monumental aflat în apropiere.

Din multele milioane alocate s-o găsi vreunul și pentru câțiva saci de ciment pentru ziduri, scări, etc. dar și de plastic (că dă gunoiul pe răscoale).
Dacă autoritățile locale n-au interes față de acea zonă poate are județul, care zice că are bani (mulți pentru reamenajarea complexului monumental).

PS. Este total contraindicat, chiar periculos să puneți apă de la acel izvor în vin!
Este o blasfemie să pui apă în vin!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *