Întâlnire cu un candidat la Primărie

O echipă pe care aș vota-o
O echipă pe care aș vota-o

Am avut parte în această după-amiază de o mare surpriză, de o surpriză uriașă, aș zice: mi-a bătut la ușă Cornel Zainea.
Candidatul Cornel Zainea, aflat în campanie electorală, bătea la ușile apartamentelor în blocul în care locuiesc și eu; unii deschideau dar după flyer-ele agățate în uși prea puțini erau acasă la acea oră.

Sunt cârcotaș dar nu sunt rău intenționat așa că voi recunoaște că surpriza făcută de vizita domnului Zainea a fost una foarte plăcută; am stat de vorbă multe minute cu el pe hol, nu puteam să ratez prilejul…

Și dă-i, și luptă… Eu adică! Cornel Zainea mi-a lăsat impresia unui om cu mult bun-simț, cu mult respect și fără pic din agresivitatea pe care o etalează pe rețelele sociale (nu una verbală, nici acolo, ci una politică).

Concluzia pe care am tras-o a fost aceea că domnul Cornel Zainea, candidatul Cornel Zainea chiar crede în tot ceea ce spune.
Niciun moment nu a încercat să mă contrazică agresiv la contraargumentele mele dar niciun moment nu a dat nici cel mai mic semn că ar renunța sau mi-ar da dreptate doar așa, din politețe sau interes electoral.

Afirm aici, fără vreo reținere, că dacă nu aș fi pățit ce am pățit în urmă cu ceva timp la intrarea la Auchan l-aș vota pe Zainea și echipa lui.
Cred că toți din această echipă, cea a candidaților la funcția de consilier local (sigur, este doar o părere personală) sunt oameni de bună credință și bine intenționați…
Am însă o mică nedumerire: de ce aceia pleacă de la locurile lor de muncă pentru o slujbă la Stat… Sigur, consilier nu înseamnă că renunți la vechea slujbă dar nu ai cum să nu te gândești la oportunități…

La nedumeririle mele Cornel Zainea mi-a răspuns (politicos, eu n-aș fi fost în stare de atâta politețe): ”Domnul Nelu, dumneata chiar nu crezi că sunt oameni, mulți oameni, muți tineri care s-au săturat de mizeria din politica românească, de abuzurile din administrație și nu numai, care își doresc din tot sufletul o altă viață, o altă Românie?”

Ba da, domnule Zainea! Cred și sper!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *