Hai să o lămurim cumva ce este cu ”Parcul Colorat”

Parcul Colorat in toata splendoarea lui
Parcul Colorat in toata splendoarea lui

Botezul cred că i l-a făcut Eva Tatu, o tânără giurgiuveancă isteață foc, foști vecini cândva. Eva, de 6-7 ani atunci, impresionată de culorile vegetației din acel mic scuar, aflat la intersecția Tineretului cu șos. București, i-a zis ”Parcul Colorat”.

Eu am preluat sintagma, mi s-a părut interesantă, cu o sonoritate frumoasă și am tot folosit-o în modestele mele postări pe site-ul giurgiuonline inițial și apoi pe pagina actuală Știri de mâine.

Pe Știri de mâine am o categorie dedicată, intitulată chiar ”Din Parcul Colorat”: https://stiridemaine.ro/category/din-parcul-colorat/
Am scris acolo gânduri de-ale mele despre oameni, lucruri și evenimente, uneori ironic, cel mai des critic dar echidistant, imaginându-mi că sunt într-o Poiană a lui Iocan, un fel de Agora zonală, păstrând proporțiile, cu modestie, raportat la acele locuri celebre.
Acel mic scuar căruia eu voi continua să-i zic Parcul Colorat a fost marcat și în Google Maps cu numele de ”Parcul Colorat”.

Este cel mai aglomerat loc din municipiu și asta o pot dovedi oricând cu fotografii făcute de-a lungul timpului acolo dar și în alte parcuri giurgiuvene. Aici îi veți întâlni oricând pe giurgiuveni, copii, adulți, bunici, odihnindu-se, bârfind sau doar în trecere spre treburile zilnice.
În zilele următoare vor apărea și politicienii, cu alaiurile lor…

Orice lucru bun făcut în acel părculeț va aduce bucurie în sufletul și ochii celor de acolo, inclusiv al meu, indiferent de părerile cârcotașilor. Nu am nici cea mai mică îndoială că peste câteva zile va arăta foarte frumos, având încredere în gustul peisagiștilor.

Și un of către autorități: montați măcar o cameră în zonă, o IP camera, cu un IP public, astfel încât oricine să o poată accesa. Nu este contrar legii, astfel de camere sunt multe în țară, amplasate în zone de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *