Giurgiuveanca Băjan Mihaela este cea mai bună sportivă româncă de taekwondo wt a anului 2018

Bajan Mihaela la desemnarea de cea mai buna sportiva a anului
Bajan Mihaela la desemnarea de cea mai buna sportiva a anului

Giurgiuveanca Băjan Mihaela este cea mai bună sportivă româncă de taekwondo wt a anului 2018, așa cum a fost desemnată de către Federația Română de Taekwondo WT în urmă cu puțină vreme.

Titlul atribuit giurgiuvencei Băjan Mihaela este la juniori fete și este o mare onoare, încununarea eforturilor făcute de giurgiuveanca noastră de-a lungul unui an întreg.

Am scris în urmă cu ceva vreme despre Băjan Mihaela și ”luptătoarele din Mârșa”, atunci când aceasta era o copilă… Și acum este tot o copilă dar una în toată firea, cu ”17 ani pe care îi voi împlini în august”

Băjan Mihaela este o tânără frumoasă de pică, fapt care îi face pe toți băieții din sălile în care luptă să rămână cu gurile căscate atunci când o văd… Pe suprafața de luptă însă frumusețea nu îi folosește la nimic căci luptele nu sunt mixte… Altele sunt calitățile care au situat-o pe Mihaela în fruntea topului luptătorilor de taekwondo.

Tânăra Băjan Mihaela
Tânăra Băjan Mihaela

Și nu atât calitățile de luptătoare pe care i le-a dat Mama Natură au dus-o unde este cât munca și efortul depus alături de o ambiție greu de întâlnit la o tânără de vârsta ei.

Giurgiuveanca (din Mârșa) Băjan Mihaela este elevă la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din București, este legitimată la Clubul CSA Steaua și membră a Lotului Național de Taekwondo; îl are ca antrenor pe Apostol Constantin.

”Am ajuns să primesc titlul de cea mai bună sportivă a anului 2018 datorită performanțelor pe care le-am obținut în anul precedent”, mi-a spus Mihaela, cu multă modestie, atunci când am stat de vorbă cu ea.
”Am luat locul 1 la 8 competiții naționale, am ieșit campioană națională atât la juniori cât și la seniori, la Cupa României am luat locul 1 la juniori cât și la seniori și am fost declarată cea mai bună sportivă din competiție.
Am reușit să obțin încă 2 titluri de cea mai bună sportivă la categoria mea la 2 dintre competițiile naționale la care am participat… La acestea se adaugă și titlul de campioană balcanică obținut anul trecut.
Cam acestea sunt rezultatele pentru care am fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2018.

Școala și antrenamentele îmi ocupă tot timpul; acum mă pregătesc pentru Campionatul Mondial de seniori de la Manchester dar și pentru alte competiții la fel de importante pentru mine căci rezultate bune obținute la acestea mă pot califica pentru Olimpiada din 2020, e de prisos să o spun dar o fac cu mândrie, că cel mai mare vis al oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă.

Am un antrenor minunat, un OM care mă ajută foarte mult, care îmi oferă tot sprijinul și care are încredere nemărginită că vom reuși împreună. ÎI MULȚUMESC pentru tot ce a făcut și face pentru mine!

Vreau să-mi permiteți să mulțumesc familiei mele pentru tot sprijinul pe care mi-l acordă și să-i asigur pe minunații mei părinți că voi face totul pentru a fi mândri de mine!”

Mulțumesc și eu, Mihaela, pentru că mi-ai acordat privilegiul de a sta de vorbă cu mine! Mult succes îți doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *