Din ce în ce mai întortochiate devin căile politicii… și ale politicienilor!

OAMENII își văd de treaba lor!
OAMENII își văd de treaba lor!

Primarul Nicolae Barbu postează pe pagina sa un adevărat strigăt de deznădejde sau poate că doar așa îl interpretează unul ca mine!

Nu voi reda și eu aici acea postare, a fost distribuită și preluată de foarte multe canale media, dar voi spune doar că, în esență primarul este cu adevărat îngrijorat de ce se va întâmpla cu ridicarea gunoiului, pe de o parte, profund nemulțumit de cei care nu-și fac datoria și îi sancționează pe cei penalizați! Asta referitor la gunoi.

Referitor la Buget domnul primar nu are decât o poziție de acceptare a fatalității, de consolare cu gândul că dacă ai noștri nu ne dau ”…nu mor caii când vor câinii” și consideră că are ”Noroc cu cele 28 proiecte europene care sunt sau vor fi demarate in municipiu si prin care aprox.70 milioane de euro vor intra in municipiul Giurgiu. Fara negocieri, fara stres, fara intervenții politice.”

Ca cetățean al acestui oraș, de când mă știu, chiar dacă m-am născut la Stănești, nu pot decât să mă bucur pentru acele investiții, acei bani, mulți, cu adevărat, care vor intra în oraș și care, doar nemernic să fii să nu recunoști, vor contribui, într-un fel sau altul, la bunăstarea giurgiuvenilor… Dar!

Dar, cu tot respectul (sincer) vă întreb, domnule primar și stimați consilieri: care dintre acele 28 de proiecte va aduce bani pentru asfaltarea străzilor pline acum de noroaie, altele decât cele principale (pentru care da, se dau bani)…
Aceasta este o întrebare (necesitate vitală) al cărei răspuns  va cântări mult în opțiunile electoratului la alegerile care va să vină…

Văd că lupta electorală a început deja… Iese primarul cu două probleme, iese și altul/alții cu două probleme… Câte două… câte d ouă!!
Eu nu mi-aș face griji căci oamenii știu să discearnă, să aleagă grâul de neghină, cum zicea bunica, și între cel/cei care sunt mari meșteri la vorbe dar atât, la vorbe, nedemonstrând nimic altceva până acum și cei care beșteliți, criticați, arătați cu degetul mai ales de către cârcotași ca mine sigur vor alege pe cine trebuie… Pe cel care a dovedit că a făcut ceva, mult, puțin, atâta cât s-a putut.

Apelează primarul la un proverb… Apelez și eu… Întotdeauna ”gospodarul dă tot în calul care trage”.
Pe frontispiciul paginii mele stă scris că ”…LUMEA ESTE PLINĂ CU STATUILE CELOR CRITICAŢI ŞI NU ALE CRITICILOR!”

Și ca un PS, dar nu chiar!
Domnule primar, ați fost la discuții și întâlniri și ați văzut că nu se poate ajunge la înțelegere cu argumente logice…
Văd fel de fel de categorii socio-profesionale ieșind în stradă și protestând și mai văd că de cele mai multe ori protestele sunt încununate de succes…
Ce ar fi ca cetățenii, atât, cetățenii, fără vreo altă implicare politică sau de orice altă natură, ar ieși în stradă să protesteze, în frunte cu aleșii lor, primar și consilieri locali, pentru revendicările strict cetățenești, legate de bunul mers al comunităților locale?
Păi decât un ”Noi sa fim sănătoși că belelele curg!” nu ar fi mai bună o variantă ca aceasta, că tot ne îndemnați să alegem?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *