Fotbaliști de legendă giurgiuveni

Fotbalisti de legenda
Fotbalisti de legenda

Cei nascuti in nordul judetului nostru si care locuiesc in diferite localitati din tara au fost de cele mai multe ori ocoliti de presa noastra locala, aproape întotdeauna in articolele referitoare la fosti jucatori de fotbal din Giurgiu autorilor fiindu-le la indemina prezentarea unui fotbalist care locuieste in Municipiu.

Astfel acestia, desi au evoluat la nivel inalt, unii dintre ei chiar la echipa Nationala, de exemplu Costică Ștefănescu din Sabareni, Constantin Zamfir din satul Goleasca, comuna Bucșani sau Daniel Niculae din Joița, au devenit mai cunoscuti si mai iubiti in alte locuri decât la ei acasă.

Aș dori astazi, dupa o atenta documentare, să inaugurez un serial in care sa va prezint pe acesti sportivi de exceptie, cu care ne putem mândri.

Puţini dintre actualii suporteri îl cunosc, deşi a jucat cu Marele Maestru Gicu Dobrin in echipa, apoi a evoluat 10 ani pentru FC Argeş. A fost un jucător de bază al echipei anilor ’80, şi totodată a fost şi căpitanul formaţiei piteştene. A făcut parte dintr-o generaţie de fotbalişti talentaţi, precum Petre Tănase, Ion Voicu, Jean Bănuţă, Dorel Zamfir, Petre Nica, Viorel Jurcă şi alţii.

Stelică Badea s-a născut la 29 iulie 1958, în comuna Bucşani ,satul Uiesti, judeţul Giurgiu.
Primii paşi în fotbal i-a făcut pe islazul de la marginea satului, iar in mod organizat sub îndrumarea antrenorului Stere Popescu. A debutat la I.O.R. Bucureşti, iar la 20 de ani, jucând in Cupa Municipiului Bucuresti, a fost vazut si adus de cunoscutul om de fotbal Dumitru Dragomir la FC Olt Scorniceşti.

În 1980 a venit la Piteşti, unde în scurt timp s-a impus pe postul de mijlocaş stânga. A jucat 10 sezoane la FC Argeş, pentru care a evoluat 244 de meciuri şi a înscris 20 de goluri.
După ce a pus ghetele în cui, Stelian Badea a urmat cariera de antrenor. A stat pe rând pe banca tehnică a Daciei Piteşti, FC Argeş (1992-1993, antrenor secund), Cimentul Fieni, Internaţional Piteşti, Astra Ploieşti şi Al Hilal Ryadh.
Pentru o perioadă a antrenat o grupă de copii la Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin.

Stelică Badea trăieşte în prezent liniştit în locuinţa sa din Piteşti, iar vara o petrece la cocheta sa casa parinteasca din satul natal.
Este vazut de multe ori la jocuri din Campionatul Judetean Giurgiu, pentru ca nu poate sta deoparte de fenomenul fotbal şi este conectat în continuare la evenimentele fotbalistice interne şi internaţionale.

Nicolae Munteanu (pseudonim), corespondent Giurgiu OnLine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *