Datul cu mucii în fasole sau cât ”dă dăștepți” ne vrea Țara!

Toti avem aceleasi sanse!
Toti avem aceleasi sanse!

O tehnocrată din Ministerul Educației ne spune din greșeală, din inconștiență sau poate chiar pentru că așa crede ea, pentru că așa cred cei în slujba cărora se află că este suficient în aceste vremuri să fii mediocru.

Ne spune domnița că așteptările ministerului din care face parte sunt de 5-6, că dacă un elev merge la școală poate lua 5-6 la examen! Fără meditații, zice domnița…

Este de fapt o confirmare indirectă (nu cred că totuși aceasta este starea reală a învățământului românesc, cunosc foarte multe cadre didactice de cea mai înaltă calitate, oameni care și-au făcut un crez în viață din profesia lor) a unei stări de lucruri așa cum o percep, așa cum și-o doresc poate cei care îi ”pregătesc” pe copii pentru ”România Educată”.

Dacă țara te vrea prost nu-i bai, întotdeauna se va găsi unul mai educat, mai șmecher care să-ți îndrume pașii, să te urce în autocar sau avion și să te ducă la cules căpșuni sau sparanghel pe cine știe unde.

Afirmația domniței este, poate (presupun, nu zic), și o testare a terenului pentru o eventuală oficializare, instituționalizare a meditațiilor, a unei forme paralele de pregătire a elevilor, o alternativă nu obligatorie dar necesară, pentru cei care vor să-și facă un drum în viață, evident… Pentru cei care au bani… Șanse egale, așa-i?

An de an crește abandonul școlar chiar dacă nu oficial, în cifre oficiale adică… Sunt copii care merg la școală doar pentru a nu pierde alocația, bani care pentru ei și familiile lor reprezintă un fir de viață!

Nu, țara nu te vrea prost! Țara (unii dintre cei aflați vremelnic în fruntea țării) te vrea de 5-6… Pe tine, cel care mergi la școală regulat și care nu faci meditații… Nu ne referim aici la cei care merg doar ocazional, aceea este opțiunea lor, Statul român asigură pentru toți copiii șanse egale la educație… Toți copiii au șansa să ia un 5-6 dacă merg la școală!

PS. Pentru corecta și completa informare precizez că declarația respectivei domnițe se referea la faptul că subiectele la evaluarea națională au fost atât de ușoare încât orice copil putea lua 5-6 fără să facă meditații…
vorbesc unii despre chemare, despre tact pedagogic… Iar alții vorbesc despre datul cu mucii în fasole!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *