Datul la gioale în politica locală… Bune practici de precampanie!

Flori la monumentul Eroilor!
Flori la monumentul Eroilor!

Alegerile locale vor avea loc la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie după cum se prefigurează, având în vedere dorința (cel puțin afirmată public) liberalilor (aflați la guvernare încă) dar și măsurile tot mai pronunțate de relaxare, semn că a cam trecut pandemia…

Însă nimic e sigur în politica românească! Indiferent de cum ar fi, cândva tot vor avea loc alegeri… Alegeri despre care mulți își dau cu părerea (așa cum fac și eu acum), unii dintre aceștia fiind persoane ”importante” sau organisme care prezintă cu regularitate diverse sondaje.

Sondaje care au rezultate contradictorii, rezultate care par a fi sugerate de poziția celor care au făcut respectivul sondaj, ca să nu spun de interesul (care, se știe, poartă fesul)…
Într-un ultim sondaj unii au văzut că PSD-ul scade în intenția de vot a românilor iar PNL-ul se menține tare pe poziție, alții au văzut PNL-ul scăzând în același sondaj… S-au chinuit câțiva să găsească USR-ul în acele sondaje însă procentul la intenția de vot pentru acest partid cu o importanță efemeră este cu totul altul, mult mai mic decât a fost la europarlamentare.

În fapt aceste sondaje trec neobservate de cei care își văd de viața lor, de nevoile lor zilnice, atenți la gropile din asfalt, la bălțile formate după ploaie, la prețurile la alimentele de bază (mai ales la cele subvenționate), cei care văzând câte un chef al unora (dintre cei care pe noi, prostimea, ne țin cu botniță) nu mai pot zice decât ”fmm” (acronim de la Fondul Monetar Mondial!!!).

Oarecare atenție acordă acestor sondaje candidații la funcțiile alese de la nivel local, candidatul la fotoliul de primar și candidații pentru funcțiile de consilieri locali.
Nu voi vorbi aici și acum despre șansele fiecăruia, am mai făcut-o și o voi mai face… Avem timp destul!
Voi face doar câteva considerații, scurt, căci cine vrea să înțeleagă va înțelege… Cine nu vrea, deși poate, va merge pe drumul său! Nu prea lung în politica locală, cred…

Un candidat, al PNL, ce să ne mai ascundem după deget, vorbește laudativ (cel puțin împăciuitor) despre o posibilă alianță între PNL și USR care să permită celor care vor SCHIMBARE să poată face schimbarea…
Este posibilă o astfel de alianță? Nu știu cât este de posibilă, ba aș zice că este imposibilă după cum văd că merge politica locală… Deși eu cred și sunt mulți alții ca mine că doar o alianță puternică, un front comun poate aduce o schimbare în plan local (cel puțin politic căci administrativ am îndoieli).

Cum să fie posibilă o astfel de alianță de vreme ce cealaltă (posibilă) parte a alianței, candidatul USR, al acelui USR care este departe, foarte departe de ce a fost în euforia de la europarlamentare, spune despre posibilul aliat că nu ”…degeaba a apărut din joben un candidat care să fie promovat agresiv în zona nouă (a Chiajnei, n.red)? Scopul e să rupă din electoratul care ar vota în mod clar cu schimbarea, care e majoritar”.

Niciun candidat actual nu cred că poate miza pe faptul că electoratul ”majoritar” dornic de schimbare (care o fi aia) va vota cu el… Dacă va fi doar schimbarea unor nume, mai bine lipsă!!
Și nu cred că un politician sigur de forța sa, de capacitatea sa de a produce schimbare, de capitalul său politic s-ar teme de un iepuraș (termen folosit frecvent în politică pentru a desemna un candidat de felul celui invocat de candidatul USR).

Și o ultimă constatare: tot invocați, unii, sondajele… Vă îmbătați cu apă rece, repet! Sondajele nu sunt făcute în Chiajna… Dispare ALDE din viața politică, după cum zic unii? Dacă veți continua așa, războindu-vă între voi, o să vă mănânce cu fulgi cu tot actualul primar care, dacă nu va mai candida din partea ALDE, poate candida din partea oricărui alt partid, dintre cele ai căror candidați ziceți că sunteți voi, acum! Nu este posibil asta? Hai, nu zău!!

PS. (valabil pentru toți candidații, 5-6 câți or fi) Vă dați la gioale acum, vă analizați unul pe altul dar nu prea ne spuneți (ba chiar spuneți nimic) ce vor face domniile voastre, ce măsuri veți lua pentru a remedia ceea ce criticați acum, ce proiecte aveți, bla, bla, bla… Totul pe rețelele sociale… Pe unul nu v-am văzut alaltăieri, de Ziua Eroilor Neamului să fi pus o floare la monumentele ridicate în cinstirea și memoria acelora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *