Congresul anual 2021 al Asociației Atitudinea Civică Iancu Mariana

Congres AACIM 2021
Congres AACIM 2021

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a dăruit, a premiat, a identificat probleme sociale şi comunitare și a derulat un program cultural-artistic în cadrul CONGRESULUI ANUAL 2021.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat al șaptelea Congres Anual, Congresul ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2021, dar și o Adunare Generală anterioară acestuia, sâmbătă, 11 decembrie 2021, cu începere de la ora 14.

Fiind încă pandemie de COVID-19, evenimentele s-au desfăşurat în sistem hibrid, cei mai mulți dintre membrii asociației fiind prezenți on-line în grupul ˮWhatsAppˮ creat special, unde au fost prezentate unele probleme sociale și comunitare, iar alți membri și voluntari ai asociației fiind prezenți pe platoul din fața sediului asociației, de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, pentru identificarea de probleme sociale și comunitare giurgiuvene, pentru premieri și donații.
De asemenea, asociația a desfășurat cu participare fizică programul cultural-artistic ˮSĂ NE BUCURĂM DE CRĂCIUN! LA MULȚI ANI!ˮ, dedicat sărbătorilor de iarnă.

Congresul Anual al A.A.C.I.M. a debutat cu discursul preşedintei asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, respectiv cu prezentarea unor probleme sociale ale semenilor giurgiuveni, a unor probleme comunitare giurgiuvene, dar şi de nivel naţional, probleme identificate pe parcursul anului 2021.
De asemenea, președinta asociației a mai prezentat şi unele întreprinderi şi demersuri ale asociaţiei, memorii, petiţii și sesizări înregistrate la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, ca de exemplu: Agenda Publică Locală înregistrată la Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria Giurgiu şi Prefectura Giurgiu; petiție cu privire la prezența câinilor vagabonzi, fără stăpân pe străzile giurgiuvene, petiție adresată Primăriei Giurgiu; memorii cu privire la legea obligativității vaccinării anti-COVID-19, adresate Camerei Deputaților, Senatului României, Guvernului României, Președinției României; memorii cu privire la legea introducerii certificatului verde COVID-19 în România, adresate Camerei Deputaților, Senatului României, Guvernului României, Președinției României, președinților partidelor parlamentare și grupului minorităților naționale, dar și fiecărui senator și fiecărui deputat în parte prin e-mail; sesizări punctuale corelate cu plata retroactivă a pensiei de invaliditate unor persoane cu dizabilități din Giurgiu, sesizări adresate Consiliului Județean Giurgiu, D.G.A.S.P.C. Giurgiu, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale; petiții cu privire la unele cazuri medicale și sociale și acordarea ajutorului de urgență, adresate Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale, etc.

În cadrul Congresului Anual, au fost identificate probleme sociale şi comunitare, prin expunerea scrisă a lor într-o fişă de agendă publică/chestionar de către unii participanţi la congres, prin discuții cu participanții, probleme pentru care asociaţia va elabora memorii, petiţii, sesizări, Agenda publică locală, pe care apoi le va înregistra la instituţiile abilitate ale statului, după cum a mai procedat şi conform statutului ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

În continuare, în congres, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a dăruit rechizite şcolare (blocuri de desen, caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, caiete de geografie, truse de geometrie, acuarele cu pensulă, cutii cu culori, pixuri, creioane), dulciuri şi fructe (banane, kiwi, portocale) la 20 de copii din municipiul și județul Giurgiu; aceasta fiind una dintre activitățile proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET pentru anul 2021.

Congresul a continuat cu o activitate a proiectului ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!”, prin care membrii şi voluntarii valoroşi, merituoşi ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, cadre didactice şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat au fost premiate de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu, cu câte o diplomă de merit şi câte un premiu-pachet (fulare, cozonaci, cutii de 2 l cu suc, dulciuri și fructe), ca o mică răsplată a efortului lor de pe parcursul anului 2021, în cadrul ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu.

Congresul s-a încheiat cu programul cultural-artistic ˮSĂ NE BUCURĂM DE CRĂCIUN! LA MULȚI ANI!ˮ, susţinut prin participare fizică de către unii membri şi voluntari ai asociaţiei, de elevi talentați de la Școala Populară de Artă și de la Școala de Muzică ˮVictor Karpisˮ din Giurgiu, prof. coord. Cătălina Țone, de elevi talentați de la Școala Gimnazială ˮAnghel Mareșˮ din Gostinu, județul Giurgiu, prof. coord. Săndica Apostol, de poeta giurgiuveană Cornelia Chioseaua, autoare a mai multor cărți de poezii și de către multipremiatul la festivaluri județene, naționale și internaționale de folclor, giurgiuveanul Iulian Urlea, cărora le mulțumim din inimă și le adresăm calde felicitări. Toți participanții la acest program cultural-artistic au primit câte o diplomă de excelență și un premiu, în cadrul proiectului ˮTU EȘTI UN OM VALOROS!ˮ.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. MARIANA IANCU le transmite un călduros mesaj de mulţumire tuturor membrilor şi voluntarilor asociaţiei implicați în programele și proiectele asociației de pe parcursul anului 2021, dar și tuturor participanţilor la congres. De asemenea, le transmite tuturor giurgiuvenilor, tuturor românilor un mesaj pentru Crăciun şi Anul Nou 2022: ˮMultă sănătate, fericire, bunăstare și îndeplinirea tuturor dorințelor și idealurilor de viață, un An Nou 2022 mai bun! SĂRBĂTORI FRUMOASE! CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ.

Preşedinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU,
Prof. univ. dr. MARIANA IANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *