Suntem o echipă de constructori, zidari, faianțari, nu de mercenari!

Ei (ai nostri) sunt viitorul echipei de seniori
Ei (ai nostri) sunt viitorul echipei de seniori

”Suntem o echipă de constructori, zidari, faianțari, nu de mercenari! Jucăm fotbal pentru că ne place și nu pentru că trebuie să demonstrăm ceva-cuiva sau să justificăm ceva!”

”Noi suntem total diferiți față de cei din Bolintin Vale! În obiectivele stabilite dar, mai ales, în mentalitate, acolo unde ne deosebim fundamental de ei.
Nu vrem victoria cu orice preț, și dacă tot am zis ”preț” vreau să precizez că nu am dat vreodată nici 5 lei unui jucător! O bere o mai bem împreună dar bani nimeni de la noi nu primește pentru că joacă în echipa de fotbal!
Cine vrea, îi place și poate, joacă! Eu, spre exemplu, nu mai pot dar dragostea mea uriașă pentru fotbal a rămas, la fel cum este și în cazul celuilalt susținător al echipei, Ninel Obedeanu.”

Asta mi-a spus Ioniță Florin, delegatul echipei Podu Doamnei, atunci când i-am cerut un punct de vedere față de cele întâmplate la partida cu Bolintin Vale.
Și a mai adăugat:
”Cei din Bolintin mai întâi să învețe fotbal și apoi să joace la victorie! Și noi ne dorim victoria dar vrem una curată, nu una obținută într-o partidă în care unii aleargă, dându-și sufletul pe teren iar celorlalți le bagă arbitrii mingea în poarta adversă…

În partida cu Bolintinul totul a pornit de la faptul că arbitri au validat un gol din ofsaid în prima repriză și s-a accentuat nemulțumirea în a doua repriză atunci când arbitrul a validat al doilea gol inexistent în momentul în care portarul nostru a respins o minge în corner.
Este omenește să te superi în asemenea momente?

Noi, sincer, cunoscând forța Bolintinului, ne așteptam la multe goluri dar nu ne deranjau dacă erau ”curate”… Și nici nu ne așteptam ca și conducerea lor să aibă un comportament nepotrivit…
Atunci când, în deplasare fiind, pe terenul adversarului, iei la înjurături ca la ușa cortului echipa adversă parcă ceva nu este în regulă…

Nu au fost bătăi sau alte violențe fizice; verbale au fost… Acela a fost momentul ]n care noi am chemat jandarmii… Văd că și cei din Bolintin spun că i-ar fi chemat…

Repet, dacă cei din Bolintin ne-ar fi dat 10 goluri, nu eram supărați, ne recunoșteam cu sportivitate înfrângerea; dar atunci când vezi că arbitrii țin cu tot dinadinsul ca mingea să intre doar într-o anume poartă, parcă nu îți cade bine.

Dacă este o echipă anume care trebuie să câștige neapărat ar trebui să ni se spună!
Că este o deosebire fundamentală în mentalitatea de abordare a fenomenului fotbalistic de către cele două echipe o dovedește și situația de le echipele de juniori, acolo unde se vede că la Bolintin nu există un interes deosebit pentru pregătirea noilor jucători, mergându-se probabil pe principiul că dacă poți aduce jucători din alte părți ce rost are să te obosești…
Noi nu avem bani dar avem înscrise în campionat 4 echipe, seniori, juniori și copii.

Am fi putut rămâne în Liga 5, că tot fotbal se joacă și acolo dar am zis să aducem în localitatea noastră echipe mai bune (așa cum se presupune că ar fi în Liga a 4-a), pentru ca spectatorii noștri să aibă ocazia să vadă un fotbal de calitate, așa cum s-au așteptat să vadă și de la meciul cu Bolintinul (mai ales!) dar, din păcate, n-a fost să fie… Păcat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *