Zeci de polițiști protestează în fața Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu

Protest al politistilor giurgiuveni
Protest al politistilor giurgiuveni

Zeci de plușuri pavoazau treptele Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu luni dimineață, 13 noiembrie; zeci de polițiști giurgiuveni protestau în fața aceleiași instituții.

Protestul polițiștilor giurgiuveni, nemulțumiți de schimbarea programul de lucru de la 12 ore/tură la 8 ore continuă de mai multe zile, până acum neîntrezărindu-se speranțe de satisfacere a doleanțelor lor.

”Ce simbolizează acele plușuri așezate pe treptele de la intrarea în Inspectorat”, l-am întrebat pe Dan Saltelechi, reprezentant al conducerii sindicatului la protestul de azi;
”Acestea sunt jucăriile copiilor noștri, jucării pe care le-am adus aici așa cum ne vom aduce și copii pentru că nu avem cu cine să-i lăsăm acasă”, mi-a răspuns Dan Saltelechi.
”Având acest program de 12 ore ne-am corelat în timp cu programul soțiilor noastre, angajate și ele, astfel încât tot timpul să fie acasă cineva care să stea cu cei mici. Acum va fi foarte greu să-și modifice și soțiile programul astfel încât să fie întotdeauna unul dintre noi acasă”.

”Conducerea IPJ Giurgiu afirmă că trecerea la programul de 8 ore va duce la îmbunătățirea calității serviciului polițienesc asigurat cetățenilor.”
”Noi nu ne îndeplinim sarcinile de serviciu în funcție de numărul de ore al programului de lucru. Noi suntem conștienți de misiunea noastră, aceea de a asigura ordinea și liniștea cetățenilor, și o facem responsabil, indiferent că lucrăm 8 sau 12 ore; problema noastră este doar una socială, de familie și este mai mult decât cunoscut că liniștea în familie se răsfrânge în mod pozitiv, benefic asupra activităților de la serviciu”.

”Ceva speranțe de satisfacere a doleanțelor sindicaliștilor sunt”
Noi sperăm, căci atât ne-a mai rămas, speranța… Cei pe care îi vedeți aici sunt în timpul liber și în programul de 8 ore, deja… Protestul nostru nu afectează în vreun fel activitatea celor care sunt în misiuni, la program”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *