Un program îndrăzneț, cu multe lucruri bune pentru Chiajna și locuitorii săi

Catalin Bunghiuz - candidat independent
Catalin Bunghiuz – candidat independent

Cătălin Bunghiuz este cel de-al treilea candidat la funcția de primar al comunei Chiajna cu care m-am întâlnit într-una dintre plimbările mele (de seară, de această dată) pe străzile localității.

Îl știam pe Cătălin Bunghiuz din postările sale de pe Facebook, postări dintre care mi-a atras atenția în mod deosebit programul său electoral, un program simplu și clar, un program al unui candidat cu adevărat independent, un program al unui om onest, un om care, o spune cu gura lui, nu are trecut politic.
Despre program, unul interesant, voi reveni într-o altă postare.

Din păcate, nu este prima dată când o spun, oamenii onești nu au viitor în politică… Ori rămâi toată viața un om onest, cinstit dar sărac, ori ”te faci politician”…

Am făcut o greșeală față de Cătălin Bunghiuz dar a fost una absolut neintenționată: în sondajul pe care l-am inițiat nu l-am inclus și pe el, pentru simplul motiv că nu mai aveam vreo informație de ceva timp legată de intenția sa de a mai candida.
Este hotărât să candideze, mai hotărât ca oricând și pentru greșeala mea îi doresc tot succesul din lume, gândindu-mă că undeva există Cineva care le pune pe toate la locul lor și fiecăruia îi dă ce merită.

Ce șanse credeți că aveți?, l-am întrebat pe Cătălin Bunghiuz, candidat la funcția de primar al comunei Chiajna?
”Nu știu ce șanse am dar cred cu tărie în șansele mele, cred cu tărie în faptul că nimic nu se va schimba în bine în viața noastră în această localitate dacă noi, cetățenii, nu vom acționa, dacă vom continua să privim pasivi la tot ce se întâmplă în jurul nostru, lăsându-ne conduși în continuare de politicieni, de către cei care s-a dovedit, iată, că nu pun pe primul plan interesul tuturor cetățenilor ci doar al unora dintre aceștia”, mi-a răspuns Cătălin.

”Nu știu dacă a venit vremea ca cetățenii să-și hotărască singuri destinele, în funcție doar de interesul lor, al comunității dar cred că dacă nu vom face ceva, dacă nu ne vom uni eforturile, demagogia politicianistă va câștiga iar, interesele de grup vor avea iar câștig de cauză.”

M-am întâlnit cu Cătălin Bunghiuz și echipa sa de campanie – soția acestuia – pe o străduță printre blocurile de pe Rezervelor. Distribuiau fluturași, singurele materiale de promovare pe care și le-a putut permite ca independent (asta în vreme ce candidați ai unor partide (mari) care primesc mulți bani de la stat solicită donații de la cetățeni).
Succes, Cătălin!

PS. Oricât de onest, de bine-intenționat ar fi primarul, fără o majoritate în Consiliul Local care să-i susțină inițiativele nu poate face ceva… Doar compromisuri eventual!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *