Tot ce este românesc trebuie închis…

Aprozarul ”Livada bunicii”
Aprozarul ”Livada bunicii”

Tot ce este românesc trebuie închis, tot ce este românesc trebuie să dispară! Asta mi-a venit în minte azi dimineață când am văzut închisă ”Livada bunicii”.

Un aprozar în care se vindeau legume și fructe românești, produse într-o fermă aflată aproape de București, în județul Giurgiu, la Găiseni.

Am cumpărat de mai multe ori produse de acolo, chiar dacă nu aveau cele mai mici prețuri, cu gândul că sunt de-alea pe care le știu eu din copilărie.
Am cumpărat în ultima vreme de acolo prune proaspete și bune, la fel de bune ca cele pe care cu sufletul deschis mi le-a dat cândva ”unchiul Gică”, din grădina lui. Unchiul Gică mi-a mai dat și alte bunătăți dar prunele le-au plăcut în mod deosebit nepoțeilor mei.

Le-au plăcut nepoțeilor și prunele de la Livada bunicii dar acum acel aprozar s-a închis.

Un APROZAR ca cele de pe vremuri; m-a lovit nostalgia și cum să nu mă lovească acum când îmi aduc aminte că de la acele aprozare cumpăram roșiile, în plină toamnă, cu 50 de bani kg… Tot să faci conserve pentru iarnă…

Un aprozar în care se vindeau produse românești, doar produse românești…
Acum totul de la market… Aprozarele românești au dispărut… Cum, zice cineva: ”…au dispărut și produsele românești”?

Păi de-aia ziceam în titlu că tot ce este românesc trebuie să dispară! Nu, nu sunt naționalist extremist… Constat doar că ne este bine cu integrarea, cu globalizarea… Cu toate cele!

Mă amuză (o dau din una în alta) cei care tot strigă: ”mergem la vot să facem (un partid) să dispară, să-l alungăm din țară”.
Mă amuză că aceia cred (își imaginează) că alegerile (libere și democratice!) vor schimba PUTEREA… Nici măcar esența guvernării nu o vor schimba dară-mi-te Puterea…
Mai citiți o dată titlul… Și gândiți. Folosiți-vă mintea și lăsați inima pentru lucruri mai domestice…

PS. Nu știu exact de ce a fost închis acel magazin, l-am întrebat pe patron și acesta mi-a răspuns că momentan este în imposibilitatea de a aproviziona magazinul, având ceva probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *