Suflu nou, ambiții mari la Dunărea Giurgiu

Se întareste Dunarea Giurgiu!
Se întareste Dunarea Giurgiu!

Sunt semne clare că la echipa de fotbal Dunărea Giurgiu se întâmplă ceva; alături de echipă au venit jucători noi, nu neapărat dintre cei mai tineri dar cu certitudine dintre cei foarte valoroși, echipa a reușit să-și apropie câțiva sponsori foarte potenți financiar și, mai ales, moralul echipei este unul foarte bun.

Am stat de vorbă cu unul dintre prietenii mei de la Dunărea Giurgiu, toți cei de la Dunărea Giurgiu sunt prietenii mei iar echipa a fost și va rămâne echipa mea de suflet; de când mă jucam cu… picioarele goale în țărână m-a dus tata la meciurile Dunării Giurgiu (metaforic vorbind, căci Dunărea s-a înființat în 1963, atunci când eu aveam deja 9 ani și țărâna rămăsese mică!)…

Am stat de vorbă cu Ginel Asan, jucător foarte cunoscut în Giurgiu, proaspăt revenit în echipa Dunării Giurgiu și primul lucru pe care l-am întrebat a fost: mobilizare, euforie, ambiție, dorința de a ajunge la baraj dar dacă ajungeți, ce veți face când veți întâlni acolo Steaua?

”Nea Nelu, ar fi o mare onoare pentru noi să jucăm un meci oficial, un meci cu mare miză cu Steaua!”, mi-a zis Ginel. ”Am aflat de unde va fi adversara giurgiuvenilor la barajul de promovare în Liga 3 și aveți dreptate, toți se gândesc la Steaua.

Nu ne demobilizează deloc această știre. Ba, aș zice, ne ambiționează și mai mult! Hai să nu fim ipocriți! Steaua este totuși STEAUA! Să ajungem noi acolo și vom vedea ce va fi!
Suntem siguri de un lucru: pline ar fi tribunele Dunării la un astfel de meci, pline cum nu au mai fost de multă vreme!

Eu am revenit la Dunărea Giurgiu pentru că sunt giurgiuvean, pentru că iubesc Dunărea și pentru că am simțit că ceva s-a schimbat în bine aici, pentru că am simțit că toți cei de aici își doresc performanță… Ce vreau să zic?
Eu și alții ca mine nu putem să jucăm fotbal doar pentru a ne afla în treabă. Noi intrăm în teren pentru a câștiga, pentru a face spectacol, atât cât ne stă nouă în putere, pentru a-i bucura chiar și o clipă pe spectatorii care vin la stadion și ne încurajează.

Am văzut la conducerea clubului că este foarte preocupată de reconstrucția echipei, am văzut multă preocupare pentru atragerea de sponsori și am zis că este momentul să revin la clubul meu de suflet.
Toți cei de aici și de acum suntem hotărâți să ajungem la baraj, nu ne amăgim cu gândul că va fi ușor, 4 puncte ne despart de primul loc, echipele din fața noastră sunt toate bune dar veți vedea că noi vom fi și mai buni!”

Îi doresc și eu mult succes Dunării Giurgiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *