Procesiunea de Bobotează, sfințirea apelor și recuperarea crucii, la Giurgiu

Procesiunea de Bobotează la Giurgiu
Procesiunea de Bobotează la Giurgiu

Tradiționala Procesiune de Bobotează a avut loc astăzi, 6 ianuarie, pe traseul Catedrală – Canal Cama, chiar dacă vremea a fost una de-a dreptul câinoasă.

În jurul orei 12.00, după săvârşirea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, alături de autorităţile locale, înconjurat de preoţii şi credincioşii tuturor bisericilor din municipiu şi din împrejurimi, a pornit în procesiune, din faţa Catedralei Episcopale către Canalul Cama.

La Canalul Cama, Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari în locul special amenajat de municipalitate.

După ceremonia de sfințire a apelor, potrivit tradiţiei, Părintele Ambrozie a aruncat Sfânta Cruce în apele fluviului Dunărea din Canalul Cama.

Din cauza condițiilor meteo vitrege doar patru au fost curajoșii care s-au aruncat în apa rece ca gheața pentru a recupera crucea aruncată de Părintele Ambrozie.
În ordinea locurilor ocupate aceștia au fost: Mărgărit Marinel, Ursu Răducu-Lucian, Chiriță Marius-Ionuț, Stoica Mădălin-Claudiu.
Gestul lor a fost răsplătit cu o binecuvântare din partea Episcopului de Giurgiu dar și cu un premiu în bani înmânat de însuși primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Pentru a preveni orice situație neplăcută la locul desfășurării evenimentelor au fost prezenți jandarmi, pompieri (scafandri), voluntari ai Crucii Roșii Giurgiu, cadre medicale.

Deși vremea a fost mai mult decât câinoasă (cum spuneam anterior) în mod surprinzător numărul giurgiuvenilor veniți să participe la procesiunea religioasă din Sfânta zi de Bobotează de azi a fost foarte mare.

(Foto: Crucea Roșie Giurgiu, ai cărei voluntari sunt întotdeauna acolo unde este nevoie de ei!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *