”Nu mor caii când vor câinii… Și nici fotbalul nu se rezumă la câțiva ”binevoitori”!”

Noi, toti, suntem AS Iepuresti
Noi, toti, suntem AS Iepuresti

”Nu mor caii când vor câinii… Și nici fotbalul din Iepurești nu se rezumă la câțiva ”binevoitori”!”, au fost primele cuvinte pe care mi le-a spus Petrișor Păunescu, într-o discuție recentă.

Petrișor Păunescu, pentru cei care nu știu, este unul dintre cei care iubesc fotbalul mai mult decât multe alte lucruri care poate că sunt mai importante în viață. Este unul dintre cei care luptă din toate puterile ca la Iepurești flacăra fotbalului să rămână vie, ba mai mult chiar, să ardă ca o torță, așa cum le arde lor sufletul, oamenilor de bine din Iepurești, dragostea pentru fotbal.

Petrișor Păunescu este antrenorul echipei de fotbal AS Iepurești (dar și cel care susține financiar o parte din cheltuielile echipei) și împreună cu Gaja Marinel se zbat (nu este doar o figură de stil), fac eforturi pentru ca echipa să-și vadă de drumul său.

”Înainte de orice altceva vreau să mulțumesc primarului nostru pentru susținere. Și vreau să le mulțumesc băieților pentru că au înțeles că dacă nu strângem rândurile avem mari șanse să ne ducem în Liga 5”, mi-a spus Petrișor Păunescu.

”Și vreau neapărat să mai spun ceva! Nu știu dacă puteți să scrieți asta însă îmi asum tot ceea ce spun și aș vrea să se înțeleagă că nu ne face vreo plăcere să amestecăm fotbalul cu politica însă situația este una care poate că se mai întâlnește și la alte echipe și tocmai de aceea credem că ar trebui mediatizată… Pentru că este urât, foarte urât ce se întâmplă…

În acest moment echipa noastră de fotbal este atacată cu înverșunare de un membru al unui partid, ZD, cel care am înțeles că va candida la o funcție la nivel de comună.
Încercând să-și facă imagine și/sau să distrugă imaginea altcuiva, invocă fel și fel de motive legate de echipă.
Cel mai grav ar fi (după părerea lui) acela că avem câțiva jucători din București.
Da, chiar avem în acest moment 4 băieți care locuiesc în București dar unul dintre ei este angajat la firma mea iar ceilalți au diverse legături cu comuna.
Toți ceilalți băieți sunt născuți și crescuți în această echipă.

Cu sprijinul primarului eu, Păunescu Petrișor, împreună cu președintele asociației, Gaja Marinel, vreau să le spun acestor contestatari că echipa AS Iepurești nu o să moară vreodată!
Mai mult, aș vrea să îl întreb pe acest ZD, cel care acum contestă cu atâta vehemență ceea ce se întâmplă la echipă cum a făcut el de a vândut locul de Liga 4 unei alte echipe, aceea din…, în urmă cu câțiva ani.
Iar acum, că vin alegerile, domnul acesta s-a reactivat și se arată a fi foarte interesat de această echipă pentru care noi chiar am luptat, am făcut eforturi ca ea să meargă mai departe și să fie o mică bucurie pentru sufletul suporterilor care etapă de etapă au fost alături de noi, și când am mers bine, la victorie dar și atunci, mai ales atunci când au simțit că avem nevoie de susținerea și încurajarea lor.
LE MULȚUMIM SUPORTERILOR noștri și îi asigurăm că vom face totul pentru a nu-i dezamăgi.

Iar domnului ZD, cel care cu un tupeu de neimaginat afirmă că în etapa viitoare va intra în teren și nu ne va da voie să jucăm îi atragem atenția că în această țară încă mai există legi și autorități îndreptățite să le aplice!”

Așa cum este firesc, am stat de vorbă și cu Zlate Dumitru, cel la care se face referire mai sus, pentru a afla și părerea acestuia; iată ce mi-a spus:
”Echipa actuală, AS Iepurești, este înființată de mine în 2011, pe banii mei. În 2012 eu am fost ales viceprimar și echipa a fost susținută de Primărie.
Acum eu sunt foarte nemulțumit de faptul că nu mai joacă băieții din comună, între aceștia fiind și cei care au contribuit la promovarea în Liga 4.
Au venit la mine 7-8 băieți din aceștia și m-au rugat să facem o altă echipă căci ei, cei care au luptat pentru promovare, acum nu mai sunt băgați în seamă și nu mai joacă.
Așa că în curând vom înființa o a doua echipă la Iepurești, o echipă în care să joace doar băieți din comună… Eu de fapt asta vreau… Buni-răi, indiferent de cum ar fi, să fie băieții noștri…
Cu finanțarea este discutabil… Este adevărat că sunt ceva sponsori dar banii veniți de la sponsori ajung la băieții veniți din București… Obligațiile către AJF sunt plătite de către Primărie…
Nu înțeleg de ce îi deranjează pe alții că eu voi face echipă… Deranjează concurența?
Iar cu vândutul locului de Liga 4, da, aceasta s-a întâmplat acum 10 ani pentru că atunci eu băgam bani în echipă.
Aici nu e vorba de politică… Este doar despre fotbal… E drept că sunt multe orgolii în fotbal dar fiecare avem dreptul să procedăm cum credem că e mai bine… Eu cred că de fapt problema lor este aceea că eu am bani și pe lângă asta mai am și doi sponsori foarte potenți, așa cum puține echipe din Giurgiu se pot lăuda că au.”

PS. Dacă rândurile de mai sus vi se par a nu avea prea multă legătură cu fotbalul înseamnă că dvs. nu aveți prea multă legătură cu fotbalul sau că sunteți doar spectatori ai fenomenului fotbalistic, cei care, mergând la teren, o faceți pentru a urmări un spectacol sportiv.
Din păcate sunt și situații, iată, ca aceasta, în care unii, din diverse interese meschine, confundă terenul de sport cu o arenă de lupte, confundând sensul sintagmei ”arenă sportivă” cu cel al unui loc în care orgoliile exced spiritul sportiv.
Eu am cunoscut Iepureștiul ca o echipă frumoasă, cu oameni de toată isprava, despre care am scris de mai multe ori numai lucruri bune… Nu știu unde este adevărul acum dar este trist că am ocazia să scriu și astfel de rânduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *