Mic dejun miraculos, cu calitati exceptionale pentru sanatate

Mic dejun miraculos
Mic dejun miraculos

Nutritionistii, medicii si toti cei care se pricep nu prididesc sa recomande cateva alimente care combinate intr-un mic dejun, garanteaza sanatatea.
Iata ce recomanda acestia:

8-10 nuci, o banana, 4 tablete de ciocolata amara (fara zahar), cateva felii de ananas (atentie!, in cotor sunt cele mai valoroase substante), o lingurita de scortisoara pisata, ceai verde si doua linguri de miere (daca nu aveti diabet).

Acest mic dejun nu are contraindicatii; singura restrictie este impusa de buzunar! Niciunul dintre ingredientele de mai sus nu face parte din categoria celor „tocmai ieftine”.

Si justificarea consumarii acestor ingrediente:

Scortisoara creste capacitatea organismului de a asimila vitamina C, fier, magneziu si vitamina K. De asemenea, este un eficient anticoagulant si un foarte bun hipoglicemic. In plus, imbunatateste activitatea sistemului digestiv.

Mierea are o mare forta de vindecare, data de marea concentratie de zahar. Acesta face ca apa din preajma agentilor patogeni periculosi (microbii) sa fie eliminata rapid, impiedicand inmultirea lor. Un rol important il are una dintre enzimele prezente in miere (oxidul de glucoza), care in timpul unor reactii chimice complicate produce, in cantitati mici, peroxid de hidrogen cu efect de distrugere a microbilor, de dezinfectant.
In plus, mierea este un puternic antiinfectios natural, care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii pana la nivelul pielii si al mucoaselor.

Ciocolata neagra este sanatoasa pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare. Studiile arata ca sanatatea cardiovasculara este imbunatatita la persoanele care consuma ciocolata neagra. Bogata in antioxidanti naturali, ciocolata neagra si cacaua sunt la fel de benefice ca si ceaiul verde.
Ciocolata neagra creste fluxul de sange de la nivelul creierului perecum si al inimii si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral.
Pentru cei care se intreaba cum e cu grasimile din ciocolata, specialistii le dau o veste buna: O parte dintre grasimile continute de ciocolata neagra nu au impact asupra colesterolului. Grasimile din ciocolata neagra sunt: acid oleic 13, acid stearic 13 si palmitic 13 (singurul care poate duce la cresterea colesterolului).

Nucile sunt foarte bogate in
– Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru frumusetea pielii, dar totodata intervine si in sanatatea ochilor, a mucoaselor, vitamina A avand si efecte anticancerigene.
– Vitamine din complexul B: vitamina B2, B6, B12, acid folic;
– Vitamina D vegetala;
Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge.

Bananele protejeaza impotriva cancerelor prin compusii fenolici pe care ii contin;
– banana este un fruct tonic, remineralizant, energizant, fiind indicat astenicilor si celor cu un tonus muscular si psihic scazut;
– este un bun diuretic prin cantitatea de sodiu si potasiu pe care o contine, ajutand la reglarea tensiunii arteriale;
– protejeaza sistemul nervos prin vitaminele din complexul B pe care le contine, mai ales prin acidul folic (vitamina B9), ajutand la cresterea capacitatilor intelectuale, a atentiei si totodata fiind utile in preventia bolilor psihice si in tratarea depresiei.

Daca va tine buzunarul, nu stati pe ganduri; consumate in fiecare dimineata, aceste ingredientr-alimente va asigura si energia necesara dar si o sanatate de fier!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *