Fotbalul fără spectatori e ca baletul fără muzică!

Catalin Leseanu
Catalin Leseanu

”Fotbalul fără spectatori e ca baletul fără muzică!” mi-a spus Cătălin Leșeanu într-o discuție recentă în care am vorbit despre multe dar mai ales despre fotbal.

Și nu puteam să nu-l întreb despre ce face, despre ce a făcut în această perioadă și, mai ales, despre ce gânduri de viitor are; iată câteva dintre cele spuse de Cătălin Leșeanu:

Cum vezi fotbalul după perioada de pandemie și izolare?
”În fotbal relansarea trebuie să înceapă cu o strategie bine gândită.
Strategia trebuie să fie axată pe obiective simple care dau siguranța ducerii la îndeplinire. Toate domeniile de activitate și în special fotbalul se află în suferință și de aceea vin și spun că lucrurile mărunte vor face diferența în lupta pentru rezultate.
În ligile inferioare toate cluburile/echipele pleacă la drum cu aceleași dificultăți și de aceea văd benefică omogenizarea grupărilor cu jucători autohtoni în jurul cărora să se asigure o bună organizare.

Organizare pe care eu o văd astfel:
– limitarea cheltuielilor inutile;
– adaptarea metodelor de antrenament la condițiile actuale (exemplu – echipele nu mai pot beneficia de cantonamente scumpe și totuși pregătirea trebuie făcută);
– stabilirea relațiilor interumane la toate nivelurile;
– determinarea unei stări de bună dispoziție în cadrul grupului, multă diplomație din partea antrenorului întrucât acesta nu mai are multe modalități de constrângere;
– construirea unei relații solide cu mass-media și multe alte lucruri…

De precizat faptul că nivelul fotbalului scade.
Spun asta când mă gândesc la cluburile care au fost ținute cu bani mulți, la jucătorii ale căror contracte nu vor mai fi ușor de suportat dar și la spectatorii care momentan lipsesc.

La nivel județean ar trebui să ne alegem o echipă ”fanion” și în jurul acesteia să concentrăm toată atenția și susținerea pentru a putea implementa cele menționate mai sus și bineînțeles a obține satisfacția dorită.
Aici mă gândesc la faptul că CSM DUNĂREA GIURGIU ar putea fi nucleul de pornire. Dacă fac un exercițiu de imaginație, Dunărea Giurgiu, cu jucători giurgiuveni, ar aduna la liga a 3-a spectatori mai mulți decât Astra la liga 1.
Nu vă faceți iluzii că nivelul fotbalului la Astra nu va fi în scădere după această perioadă de tristă amintire.”

Tu ai contract cu echipa de Liga 3 Recolta Gherghe Doja din Ialomița; care este situația acestui contract?
”Contractul cu Recolta Gherghe Doja este pe 12 luni (26.07.2019 – 25.07.2020) dar odată ce campionatul ligii a 3-a a fost înghețat este logic că deja trebuie să mă gândesc la un alt angajament.”

Și ai oferte pentru un nou contract?
”Am mai multe opțiuni.
Încă nu m-am decis să continui la Doja dar iau în calcul și această variantă.
Însă cea mai onorabilă ofertă care mă încântă vine din nordul județului Giurgiu. Nu pot să vă spun acum despre cine este vorba dar se pare că o echipă de lângă autostrada A1 are un proiect bun.

Ador să lucrez pentru o echipă care vrea ceva serios dar dacă omenirea va continua să meargă într-o direcție total greșită după cum vedem ce se întâmplă nimic nu va mai fi posibil.
Sunt sigur că există mulți oameni care nu vor accepta termoscanări, tehnologii și alte lucrări IUDEO-MASONICE impuse.
Cât timp MASONERIA nu-și va ridica cizma de pe noi nu se va mai putea face nimic. O să vedeți…!!!
Eu nu voi renunța la Hristos indiferent cât de grea va fi prigoana și ca mine sunt mulți. Această țară este iubită de Dumnezeu și le transmit asupritorilor să se oprească și să se ferească de mânia lui Dumnezeu cât nu este prea târziu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *