Din respect pentru membrii comunității și dragoste de fotbal…

CS Gaiseni
CS Gaiseni

Cupa Comunei Găiseni la fotbal aflată la ediția a 4-a, o competiție de tradiție deja, urmează șă-și desemneze câștigătorii duminică, 20 mai, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare a sportului.

Am scris la fiecare ediție cel puțin câte o (scurtă) cronică, am scris și despre unele echipe participante la această competiție de tot respectul și care merită toată admirația dar am scris mai ales despre oamenii – tineri și mai puțini tineri – care au participat.

Toți sunt dintre cei care în cursul săptămânii trudesc la diverse locuri de muncă pentru a-și asigura în onoare și respect traiul zilnic sau elevi, ca în cazul de mai jos.
Din anumite considerente anul acesta nu am scris nimic până acum dar iată, o fac la final.

În primul rând exprimându-mi și anul acesta respectul pentru oamenii de bine care s-au implicat în desfășurarea acestei competiții și în egală măsură pentru cei care i-au susținut, toți oameni de nădejde ai comunității locale.
Nu e de colea ca o comună nu foarte mare să organizeze o competiție locală de fotbal, cu participarea a 8 echipe locale, din comună toate, adică.

Trist însă este că anul acesta două echipe s-au retras înainte de ultima etapă, acestea fiind Bombardierii și Linia Mare… Probabil că au avut motivele lor însă consecvent principiilor mele nu pot să nu aduc în discuție faptul că nu am scris până acum despre această competiție tocmai din cauza unei discuții pe care am avut-o anul trecut (despre fotbal și fairplay) cu un jucător de la Bombardierii.

În finala de anul acesta, după retragerea celor 2 echipe de pe primele locuri, se vor întrece FC Barcelona și FC Spartanii, în finala mică iar în finala mare se vor întrece CS Găiseni și FC Doi Pași.

Ca o avanpremieră la finala de duminică am stat de vorbă cu unul dintre jucătorii de la CS Găiseni, Dănuț Popa, un tânăr de 18 ani, elev în clasa a 12-a la Liceul din Bolintin.
Asupra sa mi-a atras atenția faptul că este golgheterul competiției dar nu așa, pur și simplu ci înscriind ”vreo 20 și ceva de goluri” în ultima partidă disputată. Acum are 33 de goluri înscrise.

”Sperăm să câștigăm, eu sunt la cel de-al doilea campionat la CS Găiseni, al doilea an în care ajungem și în finala mare”, mi-a spus Dănuț Popa azi, când am stat de vorbă cu el.
”Anul trecut am pierdut finala dar anul acesta vom face orice pentru a o câștiga.
Din păcate competiția de anul acesta a fost umbrită de un gest nesportiv, îndrăznesc să spun, retragerea celor două echipe aflate pe primele locuri”.

Îndrăznește Dănuțe să spui, de ce să nu îndrăznești? Pentru că ești mult mai tânăr decât mulți dintre cei care joacă în această competiție?
În teren, într-o întrecere sportivă toți sunteți egali, parteneri egali de întrecere… Sigur că la final unii se vor dovedi mai buni, fiind câștigători, dar asta doar în teren…
Menționez că Dănuț Popa joacă fotbal de când se știe, ”cam de la 7-8 ani”, după cum el însuși mi-a spus, începând la Bolintin Deal, continuând la o echipă din București, trecând puțin și pe la Rapid și retrăgându-se din fotbalul organizat din motive nemărturisite mie.

”Am jucat doar în 3 partide în această ediție a cupei”, a reluat Dănuț firul discuției; ”în partida cu FC Linia Mare, una foarte frumoasă după părerea mea, m-am accidentat la circa 10 minute de la începerea reprizei a doua; era 4-1 pentru noi atunci.
La 2 minute a ieșit și coechipierul meu Florian Marian Popescu și cei de la Linia Mare au egalat, 4-4 fiind la final.

Așteptăm cu nerăbdare și încredere în forțele noastre finala de duminică; sperăm să câștigăm ”Cupa Găiseni”, un trofeu cum nu vă imaginați cât este de important pentru unii ca noi, cetățeni ai acestei comune, iubitori ai fotbalului.”

I-am promis lui Dănuț că îl voi căuta și duminică, indiferent de rezultatul partidei în care va juca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *