De-ale (oamenilor) fotbalului giurgiuvean…

Plictiseală mare... N-ai cu cine!!
Plictiseală mare… N-ai cu cine!!

În această perioadă la Giurgiu se desfășoară Cupa de iarnă, competiție de fotbal de sală organizată de către AJF Giurgiu.

Am scris de câteva ori despre această competiție cu informații primite de la cei cărora mie îmi place să le spun corespondenți speciali ai Giurgiu OnLine, oameni care sunt prezenți la diverse evenimente și care, fără absolut nicio pretenție împart cu bucurie cu mine impresiile avute iar eu la rândul meu le împart cu cititorii acestei pagini, mulți-puțini, aceia care sunt.

Sunt însă și câțiva cârcotași, supărăcioși, dintre cei care transformă activitatea desfășurată, fotbal în acest caz, într-un scop în sine, într-o supapă de refulare a frustrărilor acumulate din solicitanta viață de zi cu zi…
Este păcat!

În context, mi-a plăcut o poză făcută de Dan Rotaru, o poză care mie mi s-a părut sugestivă și care am considerat că le-a plăcut și altora; eu i-am adăugat un titlu.
”Plictiseală mare… N-ai cu cine!!”

În intenția mea două sensuri ar fi trebuit date acelui titlu:
– primul, cel mai important, se vrea a fi un elogiu și nicidecum o jignire, o apreciere a echipei căreia îi aparține acel portar, o echipă cu un atac foarte bun, o echipă care stă foarte mult în terenul adversarului și al cărei portar ”se plictisește” din lipsă de activitate…
– și un al doilea sens, unul trist, regretabil, prilejuit de imaginea tribunelor goale (o întâmplare datorată unghiului de fotografiere, vreau să cred), care ar putea sugera gândul: ”de ce ne-om strofoca noi dacă nimeni nu ne vede”

Zic: stimați oameni de fotbal, cei care vă ocupați de echipe, nu transformați fotbalul într-un scop în sine, într-o încleștare de orgolii…
Băieții din teren joacă pentru plăcerea lor dar și pentru spectacolul pe care puținii spectatori vin să-l vadă… Oferiți spectacol de calitate și veți vedea că tribunele vor fi pline.

Bravo, copile!
Bravo, copile!

La cea de-a doua poză, poză din care m-a impresionat atitudinea acestui copil, nu mai adaug vreun titlu! Cine știe ce mai găsește careva să-mi reproșeze…
Zic doar: BRAVO, COPILE! Poate voi, generația voastră, veți fi altfel…
Priviți doar lumina de pe fața și din ochii acelui copil și veți înțelege ce vreau să spun.

PS. Am fost admonestat pentru poza din titlu (pentru titlul pe care i l-am dat)… Cum de mi-am permis eu să jignesc o echipă!

Ambele fotografii îi aparțin lui Dan Rotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *