Căpitan la 15 ani! Eroică i-a fost misiunea!

MV Calugareni
MV Calugareni

MV Călugăreni a învins cu 2-1 pe Gloria Comana sâmbătă, 2 noiembrie, în etapa a 11-a a Seriei Sud a Ligii a 4-a Giurgiu la fotbal.

Cele 3 puncte câștigate (în teren, căci Comana a făcut contestație) sunt primele în această ediție de campionat, puncte pe care inimoasa echipă giurgiuveană (băgată în seamă aproape deloc de autoritățile locale) și le-a dorit cu ardoare încă din primele etape deși încă de la început cei din echipă au fost conștienți că le va fi foarte greu.

După cele 3 puncte câștigate Călugăreniul a trecut la punctaj pozitiv, până acum cele două puncte de penalizare făcând ca acesta să fie negativ.

A fost bucurie mare în tabăra celor din Călugăreni!
Titlul este oarecum forțat, este de fapt o parafrază după titlul unui roman celebru care multora le-a înfierbântat imaginația în tinerețe.

15 ani nu are căpitanul echipei ci portarul acesteia, Gurgușan Raul, juniorul dar mai degrabă aș zice copilul care a apărat poarta Călugăreniului tot meciul, primind un gol dar pe care l-au consolat coechipierii, înscriind două și ECHIPA obținând victoria.
Bravo tinere și bravo întregii echipe pentru că a avut încredere în copilul de 14 ani și l-a pus paznicul porții, sarcină de care s-a achitat cu onoare, zic iar.

Despre meciul în sine am stat de vorbă cu Răzvan Dănilă, antrenor, jucător, delegat și nici el nu mai știe ce la echipa MV Călugăreni. iată ce mi-a spus acesta:
”În primul rând vreau să îmi felicit băieții pentru jocul prestat în această partidă.
Am intrat cu multă ambiție în teren și puși pe fapte mari deși cei 11 erau tot lotul și orice accidentare nu ar fi avut cu cine să fie compensată.
Au fost și situații în care am fost destui în lot, etapa trecută de exemplu, atunci când nu am reușit să rulez în teren toate rezervele aflate pa banca tehnică.

Știam că este o echipă puternică Gloria Comana, ambițioasă așa că am abordat jocul cu hotărâre și după câteva ocazii ratate am reușit să înscriem prin Vali, 1-0 fiind scorul la pauză.
După pauză am intrat în teren cu aceeași hotărâre și în urma unui contraatac al lui Vali am majorat scorul la 2-0.

Au avut și oaspeții ocazii, mingea a lovit bara de câteva ori dar golul l-au înscris pe finalul meciului, dintr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri.
Nu pot să nu recunosc faptul că în cea de-a doua repriză am fost clar dominați, că am avut noroc și că portarul nostru, Raul, a apărat eroic, cu mult succes poarta al cărei titular a lipsit, fiind suspendat; Raul este portarul de la juniori și în acest meci s-a comportat admirabil.

Vreau să-i felicit pe oaspeții noștri pentru jocul prestat chiar dacă uneori am avut impresia că pun presiune pe arbitri dar și pe jucătorii noștri, provocându-i. Noi ne-am văzut de joc și am trecut peste unele gesturi făcute de oaspeți.
Felicitări și arbitrilor, corecți pentru ambele echipe, credem noi.
Felicitări și portarului Alex Șerbănescu pentru cadoul făcut echipei, un rând de echipament, un rând de treninguri și 2 mingi, pe banii lui deși poate că asemenea gesturi ar trebui să le facă alții.

Oaspeții au făcut contestație pe 2 jucători de la noi dar nu vor avea câștig de cauză, cei doi fiind legitimați ”pe bune” la noi.

Sperăm să mai câștigăm câteva puncte până la pauza de iarnă și atunci să tragem linie și să vedem ce este de făcut în viitor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *