”Alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 6 decembrie”

Vin alegerile!
Vin alegerile!

”Alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 6 decembrie”, a afirmat premierul Ludovic Orban într-o recentă apariție la un post de televiziune.

Conform afirmațiilor premierului, „După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”.

Dorința liberalilor de a organiza alegeri locale și parlamentare cât mai repede este în contradicție cu cea a partidelor aflate în opoziție, partide care mizează pe o erodare continuă și tot mai mare a imaginii PNL și pe o scădere constantă a intenției de vot a reprezentanților acestui partid. Cu cât trece timpul, cu atât PNL-ul este mai simpatizat de alegători, consideră cei din opoziție.

Deocamdată se așteaptă pronunțarea Curții Constituționale cu privire la ordonanța modificată în Camera Deputaţilor prin care s-a stabilit că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se decide de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului.

PSD a introdus un amendament la ordonanța de guvern privind prelungirea mandatului aleșilor locali care prevede ca alegerile locale să fie organizate la șase luni de la încheierea stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *