A fost cea mai frumoasă victorie a noastră din 10 ani ai mei de fotbal!

ACS Mihai Vodă
ACS Mihai Vodă

”A fost cea mai frumoasă victorie a noastră din 10 ani ai mei de fotbal!”; acestea au fost primele cuvinte pe care mi le-a spus un jucător de la ACS Mihai Vodă imediat după terminarea partidei cu Real Drăgăneasca.

ACS Mihai Vodă a învins cu 3-2 pe Real Drăgăneasca în etapa a 7-a a Seriei Nord a Ligii a 5-a Giurgiu, întrerupând astfel, chiar pe terenul Realului, seria victoriilor care părea de neîntrerupt; partida a fost una foarte disputată, spectaculoasă chiar, după părerea multora dintre cei care au asistat la desfășurarea ei.

Mărturisesc faptul că m-am aflat într-o situație oarecum inedită în momentul în care am vrut să scriu despre această partidă; deși am vorbit cu mai mulți apropiați ai echipei din Mihai Vodă, jucători și oficiali, deși toți mi-au vorbit cu foarte multă plăcere și bucurie despre victoria lor, niciunul dintre aceștia nu și-a dat acordul în a-i menționa numele în situația în care voi scrie ceva despre echipa lor.

De ce? ”Pentru că noi suntem o ECHIPĂ, pentru că jucăm DOAR de plăcere, pentru că deși ne bucurăm și suntem mândri de rezultatele noastre de până acum, preferăm să vorbească alții despre noi, neplăcându-ne să ne lăudăm”, a fost părerea unanimă desprinsă din discuții.
”Și ar mai fi ceva! Toți am fost în teren, jucătorii, desigur, toți cei de pe margine au fost alături de noi, staff și suporteri, victoria aceasta aparține tuturor și dacă ați prezenta opiniile doar ale câtorva dintre noi nu ar fi cinstit”.

Apreciez foarte mult și respect poziția celor de la Mihai Vodă însă nu pot să nu mă gândesc la faptul că dacă toți ar proceda ca ei numărul articolelor mele, articole dedicate prin excelență OAMENILOR simpli și modești, așa, ca ei și ca mulți alții, s-ar reduce drastic! Este destul material cu și despre politicieni și scăpătați însă eu voi continua să scriu despre oamenii simpli și modești, chiar dacă modestia lor exagerată îmi produce oarece dificultăți.

”După 22 de meciuri iată că a venit prima înfrângere; am pierdut partida cu Mihai Vodă, echipă pe care o felicităm pentru victorie, pentru jocul prestat dar și pentru galerie, fiind singura echipă cu o galerie care însoțește echipa în deplasare la acest nivel, al Ligii a 5-a adică”, zic cei de la Drăgăneasca, dând dovadă de respect, de fairplay.

Ce aș putea adăuga eu (lucruri aflate de la spectatori neutri, prezenți la meci) este că, după părerea multora, prima repriză a fost una dificilă pentru Mihai Vodă, putându-se afirma (cu sau fără temei) că s-a jucat 11 la 14, dacă înțelegeți cam cum vine!
După pauză lucrurile au intrat în normal, arbitrajul a fost imparțial și toată lumea și-a dat seama că Mihai Vodă se îndreaptă spre o frumoasă victorie.
Mai mult chiar, după terminarea meciului arbitrul de centru, într-un gest demn de tot respectul și de urmat, și-a cerut scuze de la reprezentantul echipei Mihai Vodă pentru eventualele greșeli minore de care a fost acuzat dar care, dacă au existat, sigur nu au fost intenționate și nicidecum nu au influențat soarta meciului.

Și am mai aflat că cei aflați în tribună, localnici – suporteri ai echipei Real Drăgăneasca, componenți ai echipei din Podul Doamnei (aflați acolo pentru un meci), spectatori, i-au aplaudat la scenă deschisă pe cei din Mihai Vodă pentru victoria lor dar și pe cei din Drăgăneasca, pentru jocul prestat.
Un gest de profundă sportivitate, un gest care ar trebui să fie făcut pe toate stadioanele care găzduiesc meciurile campionatului județean Giurgiu, un gest demn de oameni civilizați, iubitori ai sportului, ai spectacolului sportiv.

PS. După cum vedeți, nu am menționat vreun nume de la Mihai Vodă așa că nimeni nu va avea vreun motiv să se supere pe mine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *