Sunt locuri de muncă și pentru bulgari, patagonezi, marțieni, nu doar pentru giurgiuveni

Bursa locurilor de muncă, Giurgiu, 2023
Bursa locurilor de muncă, Giurgiu, 2023

Bursa locurilor de muncă s-a desfășurat vineri, 27 octombrie, în centrul municipiului Giurgiu.

Participare:
La bursa locurilor de muncă desfășurată vineri, 27.11 în Giurgiu
– 280 locuri de muncă au fost oferite de către diverși agenți economici (construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave);
– 142 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au prezentat la această bursă;
– 24 de solicitanți sunt virtual angajați, fiind selectați în vederea susținerii de probe de lucru sau de interviuri la sediul firmelor.

Concluzii:
– în Giurgiu sunt foarte puține persoane care nu au un loc de muncă, circa 160, căci pe lângă cei 142 solicitanți prezenți or mai fi fost 10-12 care nu au putut să se trezească de dimineață sau or fi avut febră și medicul le-a interzis să iasă din case;
– numărul mic de virtual angajați dovedește, încă o dată, că în Giurgiu sunt prea puține posturi de director scoase la concurs; ar fi bună înființarea unor posturi bine plătite de tăietori de frunze la câini pentru ca toți cei 160 de giurgiuveni fără un loc de muncă să-și găsească și ei de lucru.

Presupunere:
– probabil că structura învățământului giurgiuvean teoretic dar mai ales profesional nu corespunde cerinței pieței muncii din municipiu.
– interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă este foarte scăzut, acestea având, probabil, alte surse de venit.

Realitate (tristă):
– salariul mediu net pe țară este 4500 lei, în București (la doi pași de Giurgiu) 5500 lei, în Giurgiu – 3800.
Ar fi edificatoare o structură a acestui salariu mediu din Giurgiu pe componentele sale, bugetar și privat, a ponderii acestor două componente în structura salariului mediu net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *