Prin Chiajna, după cumpărături… Întâlnire surpriză! Și ceva despre școală…!

Intalnire neasteptata la cumparaturi
Intalnire neasteptata la cumparaturi

Soția mea este cea care face, de obicei, cumpărăturile; eu plimb cățelul! Azi mi-a venit mie rândul la cumpărături.

De obicei verdețurile, proaspete, ieftine și bune, le cumpărăm de la Piața La Strada… Sunt prețuri rezonabile…
Și dacă tot am ieșit am zis să fac ceva mai multă (!) mișcare și să trag o fugă și până la Penny (fugă este un fel de-a zice căci la cei 66 de ani ai mei o las mai ușor cu fuga!).

Evident că mai mult m-am uitat decât am cumpărat iar cumpărăturile le-am făcut cu telefonul în mână, la indicațiile prețioase ale soției.
Providența a acționat din plin!

Tot uitându-mă prin magazin (căci mai mult asta am făcut) spre surprinderea mea l-am văzut printre rafturi pe Anghel Petre, da, exact acel Anghel Petre care candidează la funcția de primar al Chiajnăi.
Repet, chiar am fost surprins pentru că te aștepți ca astfel de oameni și mai ales în astfel de locuri să fie ori înconjurați de o armată de susținători, ori să aibă destui ”prieteni” care să le facă cumpărăturile… Anghel Petre era singur! Ca un om obișnuit așa ca mine, ca tine, cititorule și ca multe alte mii, zeci de mii de locuitori ai acestei localități.

Nu puteam să scap prilejul așa că m-am îndreptat glonț spre cel în cauză și (i-o fi convenit sau nu!) l-am întrebat: ”V-a trimis soția la cumpărături?”
”Ce să facem, domnu’”, mi-a răspuns amabil și oarecum surprins Anghel Petre, ”toți mâncăm și mai mult decât noi, cei maturi, copii nu prea știu ce este aia pandemie și restricții”.
”Om sunt și eu, ca toți ceilalți, ies la cumpărături de obicei cu toată familia, cu soția și cei doi copii dar ne adaptăm, ce să facem… Trecem noi și peste asta!”

Fac o paranteză! De ce mi-a atras atenția prezența lui Anghel Petre în market? Nu prezența lui m-a făcut să scriu aceste rânduri ci faptul că este a doua oară când ne întâlnim (prima dată a fost de 1 martie, am scris despre asta aici) și m-a tratat cu mult respect, ca pe un om, deși niciunul nu are cine știe ce așteptări de la celălalt… Deși!
Deși eu chiar am mari așteptări de la Anghel Petre, cel care candidează la funcția de primar… Sper ca în calitate de primar să termine complexul școlar! Cel din apropierea locului în care ne-am întâlnit… Am 2 nepoței care la acea școală vor merge…

Cum să mă fi abținut să nu-l întreb despre acel complex școlar?!
”Din păcate lucrările stagnează”, mi-a răspuns tranșant interlocutorul meu. ”Și reafirm, am afirmat cu altă ocazie, nu cred că acea școală va fi dată în folosință în 2021… Cred că în 2022 va fi gata… De ce? Este complicată discuția și nu este locul să dezvoltăm subiectul aici… dar va veni vremea să-l tratăm pe larg!
Deocamdată haideți să ne facem cumpărăturile căci acum ne bâzîie telefoanele! O zi bună să aveți!”

Anghel Petre este singurul dintre candidații la Primăria Chiajnei care m-a băgat în seamă până acum! Pe mine, un cetățean obișnuit, un moșulică pricăjit, care deabia își târâie bătrânețile celor 66 de ani…
Succes îți doresc, din tot sufletul, domnule Petre! Dar fii sigur că ne vom mai întâlni și te voi întreba despre școală dar și despre altele (inclusiv despre canalizare, căci a plouat ieri!) până când ți se va acri!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *