Părinții își pot lua liber până la încheierea anului școlar

Liber pentru parinti
Liber pentru parinti

Părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.

Camera Deputaților, pe baza amendamentelor inițiate de PSD, a hotărât ca părinții să își poată lua liber în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.

Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.

Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul în care unul dintre părinţi are raportul de muncă suspendat pentru întreruperea temporară a activităţii angajatorului

Proiect se află pe masa președintelui Iohannis pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *