Nu poate fi liniște în fotbalul giurgiuvean! Dar vorbim (insistent) despre fairplay!

Argesul Hotarele - Gigantii Varasti
Argesul Hotarele – Gigantii Varasti

După etapa de sâmbătă, 23 martie, am primit câteva mesaje de la reprezentanți ai unor echipe giurgiuvene; din toate răzbătea, explicit, o mare nemulțumire, revoltă chiar aș zice, față de aspecte legate de arbitraj.

Am scris de multe ori despre asemenea aspecte, cu înțelegere de cele mai multe ori pentru ambele părți implicate, jucători și arbitri și m-am ales cu critici și priviri încruntate din partea unora; ba chiar și cu jigniri uneori.

Voi continua să scriu! Mai jos prezint două puncte de vedere, unilateral ascultate, dar ca de fiecare dată aștept reacțiile celor implicați, evident, dacă aceștia cred că cele semnalate merită un răspuns.

Iată doar două dintre aceste mesaje:

”Încă un arbitraj înfect, la Hobaia, a viciat rezultatul partidei! Rapid Clejani nu a beneficiat de 11 m clar la scorul de 2-1 pentru echipa gazdă.
Păcat că încă odată arbitri și-au bătut joc de noi după nedreptatea făcută în meciul de la Trestieni. Păcat de eforturile noastre!”
Delegatul Rapid Clejani

Și un al doilea mesaj, ceva mai lung, pe care îl redau în integralitate:

”Deși îmi propusesem să nu mai vorbesc și să tac, considerând că așa îmi văd de treaba mea nu mă pot abține și am să vorbesc din nou și să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește arbitrajul giurgiuvean.

Anul trecut când am jucat cu aceeași echipă (Argeșul Hotarele, n.red.) am pierdut pe teren propriu cu 0-1 am mers și am felicitat brigada de arbitri… atunci chiar au meritat felicitările.
La acest meci brigada de arbitri de la Hotarele a demonstrat că nu are nimic în comun cu fotbalul… că nu cunoaște reguli elementare care se învață în momentul inițierii.
faptul că nu cunoștea aceste regulu este una, faptul că nu a vrut să le aplice este alta! Și ar mai fi și o a treia variantă: sunt ”prea deștepți” pentru fotbalul giurgiuvean!

Am fost învinși cu 4-2 dar scorul nu reflectă realitatea din teren… Au fost o mulțime, da chiar o MULȚIME de faze judecate după bunul plac al fanilor (arbitrilor!) și nu după regulamentul jocului de fotbal.
Echipa gazdă a practicat un fotbal specific anilor 70-80, cu faze în care se trimitea mingea afară din teren cât mai departe, prin porumbul de la marginea satului, când se stătea întins pe jos minute în șir la accidentări reale sau nu… Un astfel de fotbal, jucat sub oblăduirea oamenilor în negru este de neacceptat… Dar interesul poartă fesul!

Muncim, ne zbatem, facem eforturi ca să ținem echipele în viață în condițiile în care banii sunt tot mai puțini spre deloc în unele cazuri, se fac sacrificii, lipsim de la muncă, plecăm de lângă familii și găsim, acolo unde mergem, trei domni în negru (generic vorbind, că s-au mai colorat și ei!) care își bat joc de munca unora.

Nu este admisibil așa ceva! EU nu mai suport așa ceva!

Am cerut mărirea baremului de arbitraj… Vezi Doamne că sunt prea puțini bani pentru arbitri și că dându-le bani mai mulți îi vom motiva și mai ales îi vom responsabiliza, făcând astfel să crească nivelul arbitrajului, corectitudinea acestuia.

FALS! VRĂJEALĂ! S-au majorat baremele dar parcă nivelul arbitrajului a scăzut… greșelile elementare și impardonabile continuând să afecteze rezultatele partidelor…
Dar mai important și mai grav chiar decât afectarea rezultatelor este faptul că fotbalul pierde mult din această cauză, apar nemulțumiri în teren, apar certuri între jucători dar și oficiali, este denaturat tocmai spiritul de sportivitate… Și asta în vreme ce tot vorbim despre fairplay și acordăm trofee… Tot respectul pentru cei care fac eforturi, tot respectul pentru schimbările din conducerea AJF dar credem că schimbările făcute nu au fost suficiente… Credem că au rămas în continuare oameni și mentalități care trebuie eliminate!

Nu se poate! M-am săturat de aceste aiureli și vrăjeli! Mă simt mințit, mă simt prostit ca un copil mic cu o acadea…
Este o ofensă prestația unora dintre CAVALERII FLUIERULUI, mai degrabă niște ”cavaleri ai tristei figuri”, personaje care în ultima perioadă parcă nici nu mai trăiesc în lumea asta.
Nu se mai poate așa! Întotdeauna ni se pune aceeași placă din partea președintelui CJA Giurgiu: ”Sunt tineri, ce vreți, mai greșesc și ei”.

Domnule Ivan Iulian, placa asta este veche! Eu unul m-am săturat! Vă întreb: dacă sunt așa tineri, dacă ne tot cereți să-i înțelegem, domnia voastră de ce nu înțelege că banii pe care îi plătim pentru prestațiile lor îi scoatem de multe ori din propriile buzunare? Baremul văd că nu ține cont de vârstă și de greșeli ci de ”înțelegere”… Să-i înțelegem, ne tot ziceți…

Mă întreb, cu mâhnire, ce plătim noi? Hoția, Prostia, neștiința, nepăsarea, aroganța?
Chiar nu vede cineva asta și dacă vede chiar nu se întreabă de ce este așa? Și care sunt măsurile luate?

Fac un apel public și vă întreb: Domnule Ivan Iulian, sunteți de foarte mult timp la conducerea CJA Giurgiu și nu s-a schimbat nimic în bine în acești ani, nu a apărut ceva bun în arbitrajul giurgiuvean, oare când se va schimba ceva?
EU cred că a venit timpul să faceți loc altora care vor să schimbe fața arbitrajului giurgiuvean, care poate că au alte metode de lucru, care poate că au și alte idei… Cred că a venit vremea să faceți o analiză în care să țineți cont și de părerile celor care ”beneficiază” de arbitrajele celor pe care îi îndrumați și nu doar de ”aprecierile” domniei voastre…
Cred că a venit vremea să ne cam lăsați, să aveți demnitatea să vă dați demisia nu să vă agățați de o funcție în care eu nu am observat nimic concret schimbat în bine în arbitrajul giurgiuvean.

Ca să ni se arunce praf în ochi s-a hotărât ca din acest retur toate echipele să noteze brigada de arbitri și să trimită aceste note la CJA Giurgiu… O vrăjeală, o chestie de prostit fraierii, o abureală.
Am notat asistenții din această partidă cu 0 (zero). Așa, și? Mai facem și noi o aroganță că oricum suntem luați la mișto și părerea noastră nu contează.

SĂ VĂ FIE RUȘINE conducerii CJA Giurgiu!
Iar unora dintre arbitri le transmit că ar fi bine să se lase de acest hobby, nu de alta dar uneori un hobby poate dăuna grav sănătății!

PS, Am filmat integral acest meci și tot ce am afirmat mai sus este susținut de proba video, filmare pe care o voi trimite spre analiză conducerii CJA Giurgiu.

Cu deosebit respect, Cătălin ILIE, președintele AS Giganții Vărăști”

PS. Este evident că punctele de vedere exprimate mai sus sunt subiective, că sunt unilateral exprimate dar acest lucru nu poate împiedica aducerea lor la cunoștință celor interesați.
Și este evident că pagina mea este deschisă oricărui punct de vedere, venit din oricare parte implicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *