De mult se ştie că mierea are calităţi cu adevărat miraculoase, fiind consumată ca aliment dar şi ca medicament.
La rândul ei scorţişoara are recunoscute calităţi terapeutice, fiind folosită şi ea de multă vreme nu doar ca şi condiment ci şi în tratarea unor afecţiuni.
Terapeuţii naturişti au combinat cele două ingrediente şi au ajuns la concluzia că produsul obţinut poate fi folosit cu succes (spun ei) în tratarea multor afecţiuni între care: răceală şi gripă, tulburări cardiovasculare, indigestie, colesterol ridicat, artrita, căderea părului, dureri de dinţi, dureri de articulaţii, ulcer şi gastrită, obezitate, cancer, boli de piele, îmbătrânire.
Dieteticienii la rândul lor afirmă că un tratatment cu amestecul de miere şi scorţişoară accelerează arderile şi vă poate ajuta să slăbiiţi 2 kg pe săptămână fără să depuneţi un efort special.
În concluzie, amestecaţi o linguriţă de miere cu o linguriţă de scorţişoară şi consumaţi amestecul în fiecare dimineaţă; în scurt timp veţi observa îmbunătăţiri ale stării generale de sănătate şi ameliorări ale tuturor afecţiunilor enumerate mai sus.
Dacă nu puteţi consuma amestecul ca atare îl puteţi dizolva într-o jumătate de pahar cu apă.
ATENŢIE! Cele de mai sus au un caracter pur informativ şi nu trebuie privite ca panaceu universal; întotdeauna trebuie să consultaţi un medic specialist.
De multe ori însă tratamentele tradiţionale s-au dovedit eficace şi dacă nu există niciun semnal că sunt dăunătoare ele pot fi încercate.