Ei sunt CAMPIONII! Dunărea Giurgiu a câștigat în finala play-off-ului

Campionii!
Campionii! (Foto: NicCos)

Echipa Dunărea Giurgiu este campioana județului Giurgiu, Liga a 4-a, ediția 2016-2017, în urma câștigării partidei disputate în compania echipei AS Mihai Bravu în finala play-off-ului.

Dunărea Giurgiu a învins cu 2 – 0 pe AS Mihai Bravu în partida disputată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11.00 pe stadionul din Izvoarele.

Dunărea Giurgiu încheie astăzi un sezon în care nu a strălucit de pe prima poziție a clasamentului dar pe care, iată, l-a încheiat triumfal, învingând două dintre echipele etalon ale județului, ambele terminând sezonul regulat pe primul loc în serii.

Poate că nu s-au așteptat mulți la această victorie după tăvălugul evenimentelor din fotbalul giurgiuvean al ultimelor zile însă eu (cel puțin) cred că aceasta va fi relansarea simbolului fotbalului acestui județ – Dunărea Giurgiu.

Orice ar zice oricine, Dunărea Giurgiu a fost echipa care a dus fotbalul giurgiuvean pe cele mai înalte culmi până acum…
Repet și subliniez! FOTBALUL GIURGIUVEAN, jucat cu giurgiuveni, cu oameni din Giurgiu, cu oameni a căror întâlnire pe stradă îți face plăcere și pe care poți să-i saluți zilnic, inclusiv la coadă la pâine… Salut, Ginele!!

Sper să înțelegeți bine ce vreau să spun… Sigur că este puțin forțată referirea la jucătorii Dunării, la cei care sunt și la cei care vor fi însă nu este ruptă de realitate…
Este o mare bucurie (pentru un suporter) să-l bată pe umăr oricare jucător de la Dunărea, întâlnindu-se pe stradă, ca oamenii obișnuiți și nu întinzând gâtul să vadă, în goana autocarului, o figură (chiar și de mare vedetă) ițindu-se la geam…

Și fotografiindu-se cu acesta, (suporterul fiind) în ipostaza de maimuță.

Sper din tot sufletul ca această victorie a Dunării să fie reluarea unui drum curmat brusc în 2012 din interese meschine și cu promisiuni mincinoase făcute la acea vreme.

Fie ca Dunărea să renască, așa cum și-o doresc toți giurgiuvenii, microbiștii, dar sunt convins că și cei pentru care fotbalul este un sport ca oricare altul.

Dunarea Giurgiu - campioana
Dunarea Giurgiu – campioana (Foto: NicCos)

Urmează meciul de baraj, un meci foarte dificil, tractoriștii din Călărași (Agricola Borcea, campioana Ligii Tractoriștilor) având o echipă foarte bună, după cum spun cronicarii.

Voi reveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *