Dunărea Giurgiu, echipa municipiului, a debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat

Debut cu dreptul al Dunării Giurgiu
Debut cu dreptul al Dunării Giurgiu (Foto: Nicos)

CSM Dunarea Giurgiu a învins pe AS Spicul Izvoru, scor 11-1, în prima etapă a Ligii a 4-a Giurgiu.

Partida s-a disputat sâmbătă, 5 septembrie, pe stadionul din Port, în prezenţa câtorva zeci de spectatori; suntem convinşi că evoluţia bună a Dunării în viitor va readuce pe stadion tot mai mulţi giurgiuveni, susţinători ai echipei lor de suflet.

Meciul s-a disputat pe o căldură de cod portocaliu, fiind întrerupt de o pauză de hidratare la jumătatea primei reprize.

Giurgiuvenii din municipiu au ţinut să arate acumulările din perioada de pregătire, faptul că desele partide amicale le-au fost de real folos, atât pentru punerea la punct a tehnicii de joc cât şi pentru omogenizarea lotului.

11 goluri au marcat jucătorii de la Dunărea în poarta celor de la Spicul Izvoru după ce oaspeţii au deschis scorul, fapt care probabil că i-a enervat la culme pe giurgiuveni dar i-a şi mobilizat, pe principiul „Da? Lasă că vă arătăm noi!” Şi le-au arătat oaspeţilor de 11 ori mingea în poartă (în realitate Izvoru a marcat la 7-0).

Golurile giurgiuvenilor au fost marcate de Ionuţ Fluierică, de 5 ori, Marinel Blaga, de 3 ori, Marius Gheorghe, Iulian Chiripuci şi Gabriel Rusu.

Merită totuşi să apreciem şi evoluţia celor de la Spicul Izvoru; s-a văzut clar că aceştia au depus eforturi în teren, că nu sunt nişte ageamii însă fotbalul e fotbal şi încă se joacă pe goluri!

După meci am stat de vorbă cu Adonis Puiu, preşedintele CSM Dunărea Giurgiu, care, cu nedisimulată satisfacţie faţă de debutul foarte bun al echipei, ne-a declarat:
„Am debutat frumos în actuala ediţie de campionat, arătând celor care vor să vadă acumulările din perioada de pregătire din vară.
Despre lot pot să vă spun că am păstrat doar 8 jucători din ediţia trecută; am adus 14 jucători noi şi am promovat în lot 2 jucători de 15 şi 17 ani de la centrul de juniori. Totodată salutăm revenirea portarului Fulger Andrei după o accidentare care l-a ţinut pe margine un an şi jumătate şi aşteptăm revenirea cât mai rapidă a lui Ristea Bogdan.
Antrenorul George Şanţmare este un fost fotbalist giurgiuvean cu multă experienţă şi cu dragoste faţă de echipa oraşului, lucruri care îl fac să aibă tot sprijinul conducerii clubului deşi se află pentru prima dată în postura de antrenor la seniori.
Despre obiectivele Dunării în acest sezon pot să vă spun că încă nu ne-am propus promovarea în Liga a 3-a; în schimb ne-am propus să creăm un climat sănătos pentru practicarea fotbalului de calitate, de la grupele de copii până la echipa de seniori, un fotbal cu perspective profesioniste, un fotbal socio-educativ, bazat pe fairplay. Ne dorim să câştigăm toate partidele şi mai ales să avem la stadionul Dunărea cât mai mulţi spectatori, iubitori ai echipei Dunărea iar la sfârşitul turului vom stabili obiectivele de performanţă pentru finalul de campionat.
În meciul următor, cu campionii judeţului la ei acasă, vom vedea care este stadiul real de pregătire al echipei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *