De-a băgatul bețelor în roți!!! Sau ”noi unde votăm”? Că nici cu cine nu știm!

Noi unde votam?
Noi unde votam?

Cu mai multă vreme în urmă spuneam că un politician cu multă experiență va apela la toate mijloacele pentru a-și asigura victoria, în alegeri acum; între aceste metode menționam și neorganizarea unor secții de votare.

A venit vremea alegerilor și aflăm că (deocamdată!) Primăria Chiajna este în ”imposibilitatea” de a organiza secții de votare (5 la număr, după cum ne spune) în zona Militari Residence; cauza este refuzul Școlii Gimnaziale ”Kids Club” de a pune la dispoziție spații pentru organizarea celor 5 secții, pe motive de pandemie.

Probabil că cei de la școala respectivă ar fi de înțeles, aceștia făcând trimitere la măsurile impuse în condiții de pandemie și la avizul negativ dat de către DSP.
Dar… Căci întotdeauna există un dar… Dar DSP a dat aviz în cazul celorlalte unități de învățământ din localitate pentru organizarea secțiilor de votare? Acolo sunt alte condiții sau copiii de la acele școli sunt mai rezistenți la virus, poate chiar imuni și școlile în care învață ei pot găzdui secțiile de votare?…
Nemaivorbind de aglomerația care va fi acolo… Sau asta nu îi interesează pe cei de la DSP?

Se poate presupune că toată această tevatură este doar o manevră politicianistă?… Da, se poate!

Mergem în comună și votăm, i-am zis unui vecin, supărat nevoie-mare pe această temă…
”Cu ce să merg vecine, mașină nu am, 430 nu circulă… Cu cercul? Și de ce să merg?”.
Pentru a-ți exprima votul, i-am zis…
”Auzi, termină cu textele astea! Dumneata chiar nu te-ai umplut de lehamite? Chiar nu vezi că nu se merită efortul nostru în condițiile în care ei nu fac altceva decât să se rotească… Oricare ar fi, noi tot la fel vom rămâne… Cu speranța că peste 4 ani vor veni alții mai buni!”

Observ cu oarecare bucurie că politicienii tineri, ”cârlanii tineri” cum îi numeam eu, cu simpatie, evident, au început să învețe (mă rog, uni dintre ei) și au sesizat uriașa nedreptate care s-ar face dacă nu vor fi organizate secții de votare în MR.
Anghel Petre este primul care vorbește despre acest lucru, Anghel Petre este primul dintre candidații care sesizează pericolul și cere insistent înființarea secțiilor de votare în MR.

De ce spun pericol? Pentru că eu cred că am putea menționa deja numele noului primar în aceste condiții… Am mai scris despre asta, nu mai reiau calculele aici.
Cred că noi toți, cetățenii, ar trebui să punem presiune pe autorități pentru respectarea Legii Electorale.
Sunt rezolvări… Multe… Sunt multe spații libere (încă) la parterul multor blocuri din zonă…
Dar eu cred că cei de la școala menționată mai sus vor înțelege care este miza reală și că sunt semne aproape evidente că nu au de ce să se (mai) teamă!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *