Cum e să privești plutonul de pe ultimul loc? Proastă întrebare! Noi nu privim, noi suntem în pluton, jucând!

Așa arătau tribunele din Călugăreni odată, cu ani în urma...
Așa arătau tribunele din Călugăreni odată, cu ani în urma…

AS MV Călugăreni a pierdut cu 0-2 partida cu Voința Slobozia desfășurată sâmbătă, 29 septembrie, în etapa a 6-a a Seriei Sud a Ligii a 4-a Giurgiu.

Echipa din Călugăreni are 0 puncte și se află pe ultimul loc al clasamentului.
Echipa de juniori a pierdut cu 4-10 partida cu juniorii din Slobozia dar se află pe locul 10, cu 7 puncte.

De ce scriu în același loc despre ambele echipe, juniori și seniori? Pentru că…
”8 jucători am fost în partida cu Slobozia”, mi-a spus Claudiu George Stroe, căpitanul echipei de juniori MV Călugăreni; ”4 jucători ne-au fost eliminați săptămâna trecută, în partida cu Mihai Bravu”
– Păi și? Doar 12 sunteți în lot?
”Nu, dar avem mai mulți băieți care au jucat la echipa de seniori. Majoritatea suntem din Călugăreni dar sunt câțiva și din Crucea de Piatră și Băneasa.
Atâți câți suntem, suntem o echipă unită și credem că vom termina acest sezon în primele 5 locuri”.

”Suntem o echipă în formare și folosim foarte mulți juniori”, mi-a spus, în cadrul aceleiași discuții, Ionuț Andrei, căpitanul echipei de seniori MV Călugăreni.
”A fost o vreme, cu câțiva ani în urmă, în care Călugăreniul se bătea pentru primele locuri în clasament. Acum încercăm să supraviețuim în fotbalul giurgiuvean, noi, jucătorii, fiind și antrenori, și delegați și tot ce mai trebuie să aibă o echipă de fotbal.
Primăria ne ajută cu ceva bani pentru obligațiile către AJF și cam atât. Este foarte greu dar și frustrant să vezi echipe care nu discută niciodată despre partea financiară, semn că nu au asemenea probleme, echipe care vin relaxate la teren și care nu au altă grijă, jucătorii acestora, evident, decât să joace fotbal.
Și cu toate aceste greutăți noi suntem convinși că la Călugăreni cât de curând fotbalul va renaște… Nu este mort nici acum, dovadă fiind chiar activitatea noastră însă noi credem că va renaște în forma în care a fost în urmă cu ceva ani… Veți vedea!”.

Este păcat ca la o comună cum este Călugăreniul, cu oameni gospodari și ambițioși, să nu existe un minim interes, o minimă preocupare din partea autorităților și mai ales a unor oameni de bine, potenți financiar, căci or exista și din aceștia în comună, zic și eu… Dar ce știu eu!
Deocamdată atât am reușit să aflu, că există un nucleu de tineri pasionați de fotbal la Călugăreni, de iubitori ai fotbalului care luptă cu morile de vânt și care probabil că vor avea minime șanse în a le ”răpune” (metaforic vorbind, evident) atâta vreme cât nu vor fi sprijiniți de către autoritățile locale.
Când treci prin Călugăreni și vezi noua Primărie, când vezi multe alte construcții noi și frumoase, îți imaginezi că acolo trăiesc oameni înstăriți, gospodari care își iubesc localitatea și care, cei aleși în mod deosebit, sunt permanent preocupați de creșterea bunăstării celor pe care îi păstoresc, sub toate aspectele, inclusiv în sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *