Ce trebuie să facem în cazul mușcăturii de căpușă

Muscatura de capusa
Muscatura de capusa

Căpușele sunt la ordinea zilei în această perioadă a anului; mușcătura lor este dezagreabilă, chiar periculoasă în unele cazuri.

Boala Lyme este teama majoră în cazul căpușelor însă, înainte de a transforma teama de aceasta într-o fobie, întrebați-vă despre câte cazuri ați auzit…

Statistic, există șanse mult mai mici să faceți boala Lyme în urma mușcăturii unei căpușe decât să fiți uciși pe oricare dintre trecerile de pietoni pe care traversați strada zilnic.

Mai trebuie să știți că dintre toate soiurile de căpușe doar unele sunt transmițătoare de boală Lyme (borelioză) și acelea doar în cazul în care sunt infectate.

În cazul în care vă mușcă o căpușă, în prima fază trebuie să scoateți insecta cu o pensetă din piele (unele surse recomandă să umeziți gămălia unui băț de chibrit și să masați cu ea în jurul locului în care este înfiptă aceasta, fosforul fiind toxic pentru agresor) după care să dezinfectați locul cu spirt.

Lucrările de specialitate recomandă ca în cazul înțepăturii de căpușă să vă administrați 2 tablete de Doxicilină într-o singură doză (200 mg), tratamentul fiind suficient pentru îndepărtarea oricărui pericol.

Deși același lucru sunt convins că vi-l va recomanda și un specialist, subliniez și insist să vă adresați unui medic pentru a vă vedea, sfatul acestuia fiind cel mai autorizat, în orice situație legată de sănătatea dvs, nu doar în cazul unei mușcături de căpușă.
Rândurile de mai sus au doar caracter informativ și scopul de a vă oferi câteva informații sumare pentru a nu intra în panică în eventualitatea în care v-ați afla într-o asemenea situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *