Giurgiu și camera (ne)ascunsă!

Giurgiu și camera (ne)ascunsă!
Giurgiu și camera (ne)ascunsă!

Găiseni, comuna din județul Giurgiu, da, este una dintre cele mai supravegheate localități din țară, sigur cea mai supravegheată din județul nostru.

Localitatea este împânzită cu camere de supraveghere, care chiar funcționează și sunt urmărite de angajați ai primăriei, responsabili și capabili.

O fi bine, o fi rău? O fi în acord cu GDPR? Sigur este, responsabilii garantând că imaginile de pe acele camere sunt văzute doar de ei și folosite doar pentru depistarea celor care ar fi tentați să încalce legea, furând sau distrugând.

Este eficient sistemul?
Ia priviți cum arată parcul din imagine, amplasat aproape în câmp… Nici gunoi, mai ales coji de semințe, nici aparate de joacă distruse… Și este plin cu copii de diverse vârste, la oră de prânz, nu doar seara, pe răcoare.

În municipiu nu se poate pentru că (am auzit și eu pe surse dar informația nu este verificată) cei ”de la curent” nu se grăbesc să racordeze camerele recent amplasate iar cele care sunt racordate nu mai au net.

Găiseni, o comună din județul Giurgiu…

PS. Chiar este nevoie de puzderie de camere de supraveghere în jurul nostru? Și eu aș zice că nu dacă autoritățile, și mă refer la Poliție, Locală și Națională, ar funcționa așa cum ne-am aștepta, având un singur scop: apărarea integrității și a interesului cetățenilor cinstiți și corecți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *