După contestații în Chiajna s-au obținut 2 medii peste 8, 3 medii peste 7, 17 peste 6, ceea ce înseamnă că 22 absolvenți au reușit să ia bacalaureatul din cei 108 înscriși pe liste.
Au fost 5 note de 5 și 81 de note sub 5.
9 candidați nu s-au prezentat la examen.
Făcând un procentaj rezultă că 20,3% din cei înscriși pe liste au luat bacalaureatul sau, altfel calculat, 22,2% din cei prezenți deși mie acest ultim calcul nu mi se pare tocmai corect întrucât absolvenții au fost 108.
Procentul de promovabilitate a crescut foarte puțin după contestații, situația în ansamblu fiind una îngrijorătoare.
Rezultatele sunt greu de pus pe seama unor anume factori dar între aceștia nicidecum nu poate fi invocată sărăcia! Dacă la Evaluare rezultatele ar putea fi puse, cu indulgență, pe seama sărăciei, a faptului că unii dintre copii nu merg la școală sau au alte preocupări acasă decât învățătura, la liceu lucrurile se schimbă radical, un licean greu putând fi imaginat ca lucrând la câmp!!! Mai ales într-o localitate ”bogată”, cum este Chiajna.
Și dacă tot vrem să vorbim despre sărăcie și rezultate școlare, ar putea să vă surprindă faptul că județe considerate (cel puțin în declarațiile politicianiste) ca poli ai sărăciei, cum sunt Suceava, Iași, Vâlcea, județe acuzate ca fiind fiefuri ale PSD-ului, sunt pe primele locuri în topul județelor cu cele mai multe note de 10!
Județul Ilfov se află pe ultimul loc la procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, cu 42,6%.
La acest procent contribuie din plin și Chiajna cu 22,2% procent de promovabilitate. Niciun alt județ nu are rata de promovabilitate sub 50%.
Spunea cineva, neoficial – precizez, că aceste rezultate slabe obținute în Ilfov pot fi puse, fără îndoială, pe seama apropierii de București.
Cel puțin sub 2 aspecte: 1 – elevii buni, absolvenți ai clasei a VIII-a, merg la licee bune din București și 2 – multe cadre didactice țin, din diverse considerente, să fie cât mai aproape de Capitală dar locurile sunt limitate în București și evident că vor fi ocupate de către cei mai bine pregătiți, ca și la elevi dealtfel!
Despre bâlbâiala (specifică perioadei și mai-marilor aflați la conducere, aș zice!) despre gravele erori în corectarea lucrărilor, despre traumele morale suferite de uni candidați care știau sigur că meritau mult mai mult și s-au trezit cu note de până la 4 puncte mai mici voi scrie în alt articol.
Sunt considerații, lucruri care reflectă o tristă realitate dar nu reprezintă un capăt de țară căci trăim, din fericire, într-o țară, într-o Europă fără frontiere și cei care nu-și vor găsi un loc de muncă în țară sunt așteptați cu brațele deschise la cules de căpșuni, sparanghel și câte și mai câte alte locuri de muncă bine plătite în toate zările Europei!