Discuții la cald, fierbinți aș zice, după alegerile de la AJF Giurgiu

Cu fotbalul in suflet!
Cu fotbalul in suflet!

Sâmbătă, 4 august, a fost o zi ”istorică” pentru fotbalul giurgiuvean; alegerea unei noi conduceri a Asociației giurgiuvene a făcut să renască speranța.

Am scris într-un articol anterior, la cald, despre ce și cum a fost și mai ales despre ”cine a ieșit”… câștigător.

Poate că noua conducere aleasă sâmbătă nu este chiar cea pe care și-ar fi dorit-o unii, poate că este răul cel mai mic dintre două rele (trei?) dar, așa cum spuneam, noua conducere a fost aleasă prin votul democratic al tuturor celor prezenți, în cazul președintelui printr-o majoritate covârșitoare, chiar.
Și am informații demne de încredere dar neverificabile (!!) că cei prezenți la adunarea generală a AJF chiar au votat ”…așa cum i-a dus capul!”, după voința lor adică și nu cum (poate?) și-ar fi dorit alții…
Însă, ca unul bătrân și trecut prin multe, nu pot să nu mă gândesc și la faptul că nicio ”intoxicare” nu este exclusă…

Revenind însă, după ce s-au mai liniștit apele, după ce s-au sedimentat impresiile, am stat de vorbă cu câțiva dintre noii aleși, dorind să le cunosc părerile legate, mai ales, de ce își propun să facă în noile funcții.

Unul dintre cei cu care am stat de vorbă a fost Alexandru Pricopie, ales ca reprezentant al Seriei Nord a Ligii a IV-a Giurgiu în Comitetul Executiv, o funcție în care, după cum îl cunosc, sunt convins că Alex se va comporta ca un luptător (pentru respectarea Regulamentului și pentru promovarea unui fotbal de calitate).

L-am întrebat pe Alex cum îi percepe pe cei trei candidați la funcția de președinte și ce părere are despre rezultatele obținute de aceștia la vot; iată ce mi-a spus Alex:
”- Domnul profesor Leșeanu, un om care a condus timp de 28 ani această asociație, nu a mai prezentat mare încredere printre membrii afiliați, de unde și locul ocupat după numărarea voturilor (locul 3, cu 6 voturi);

– Domnul Puiu Adonis, conducator al clubului CSM Dunărea, club al Municipiului Giurgiu, chiar dacă din punctul meu de vedere avea cele mai mari șanse să preia ștafeta (ținând cont că ceilalți doi candidați au condus sau au ocupat funcții mari în AJF și nu au avut mari realizări) pentru județul Giurgiu, dl. Adonis este o față prea putin cunoscută si o candidatură apărută peste noapte, țintind funcția de Președinte, fără a vrea însă să se facă cunoscut (probabil s-a bazat pe alte criterii); locul 2 cu 8 voturi

– Domnul Barbu Florentin, o persoană care a ocupat funcția de secretar timp de aprox. 15 ani, om care cunoaste cel mai bine problemele Asociației și (probabil) modul de rezolvare al acestora, era în mintea oamenilor omul care merita funcția, dar fiind “școlit” de către cel care a domnit fără rezultate, pica din cursă.
Mutarea inteligentă făcută de acesta, din punctul meu de vedere, a fost demisia depusa la sediul Asociației, si nu pusă pentru impresionarea membrilor, ci o cerere înregistrată care însemna: “…ori ocup funcția, ori plec din AJF”.
Pentru mine asta a fost garanția că Florentin, în al 13-lea ceas, a hotărât să facă ceva pentru fotbal, debarasandu-se de „vechile obiceiuri”.
Un alt plus față de ceilalți l-a reprezentat vizitele făcute la majoritatea echipelor, stând de vorbă cu oamenii, prezentând proiectele și garantând că „ce a fost, nu va mai fi”; locul 1, 44 voturi.

Pentru mine, campania de informare a început cu aproxîmativ 2 luni în urmă, având în componență o echipa foarte capabilă și independentă din toate punctele de vedere.
Din motive personale, cel care ne reprezenta pentru funcția de Președinte a preferat să se retragă.
Întrucat îmi place să cred despre mine că sunt o persoană cu coloană vertebrală, am ales să candidez pentru Comitetul Executiv ca reprezentant al echipelor din Liga 4, Seria Nord.
Stând de vorbă cu echipele, acestea m-au încurajat pentru o funcție mai înaltă, însă consider că la etajele superioare ajungi treptat, motiv pentru care am ales să plec dintr-un loc de unde să pot învăța modul de funcționare al acestui fenomen.
În cadrul Adunării Generale am fost ales de majoritatea echipelor, celălalt candidat obtinând doar 3 voturi.
Doresc să mulțumesc tuturor echipelor pentru încrederea acordată și totodata să le garantez că toate deciziile în Comitetul Executiv se vor lua împreuna cu ei și nu fără știrea lor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *