Azi dimineață nu m-a mai ”trezit” avionul (deranj mare pentru unii)… M-au ”trezit” angajatele de la GSP!

Trei angajate ale GSP măturau de zor strada la ora 4.20
Trei angajate ale GSP măturau de zor strada la ora 4.20

Azi dimineață nu m-a mai ”trezit” avionul (deranj mare pentru unii)… M-au ”trezit” angajatele de la GSP!

Trei angajate ale GSP măturau de zor strada, chiar sub geamurile blocului în care locuiesc, la ora 4.20 dimineața… Nu strigau, nu făceau mare zgomot dar eu nedormind, din cauza căldurii, le-am auzit și chiar am încercat să le fotografiez… Dar noapte fiind, a ieșit poza din medalion.

Poza mare este făcută la 2 ore distanță, pe la 6.25, atunci când eu am ieșit cu cățelul.
Ele măturau de zor însă ajunseseră la celălalt capăt al străzii.

Pe cele trei doamne, Ortansa, Ioana și Alina, prietene probabil, le întâlnesc zilnic pe Decebal și suntem chiar ”prieteni”, cu Ortansa chiar și pe Facebook.

”De la ce oră sunteți pe stradă”, le-am întrebat;
– ”De la patru, ne-a modificat și nouă programul, din cauza căldurii; 8 ore, până la 12.30”;
”Vreun șef se trezește la ora aia”, le-am întrebat, insinuând că nu voi menționa răspunsul, presupunând că nu va fi unul care să-i bucure pe șefi dar, spre surprinderea mea, nu foarte mare, ce-i drept, răspunsul a fost:
– ”Dimineață, la prima oră, șeful a fost cu noi, ne-a zis ce avem de făcut, ne-a dat saci și chiar ne-a zis că dacă vom avea probleme din cauza căldurii să-l sunăm”
Bravo, șefu`!, zic eu!
”E greu, zilnic, iarnă, vară, sărbătoare…?”
– ”Greu, ușor, am câștigat o pâine cu care ne-am crescut copiii; acum avem nepoți, Ioana este cea mai bogată, are 5, eu am doar unul”, mi-a zis Ortansa;
”Și sectorul care vă este?
– ”Cât vezi cu ochii, toată zona Decebal, de la Daciei până la Pasarelă, de la Șoseaua București până unde începe porumbul!”

Cam aceasta a fost discuția (în rezumat) cu cele trei doamne și când zic doamne nu folosesc termenul cu sens peiorativ. Am un respect deosebit pentru astfel de oameni, am tot scris despre ei și voi mai scrie, oameni care de cele mai multe ori sunt nevăzuți pentru mulți dintre noi deși îi întâlnim zilnic, nevăzuți pentru că suntem orbiți de ”strălucirile” ”figurilor marcante”, politicieni, ”culți în cap” și alți ”strălucitori” care ne luminează viața, făcându-ne-o mai interesantă, dacă să ne-o facă mai frumoasă nu sunt în stare!!!

PS. Ortansa are cont de Facebook, nu-l menționez aici pentru că nu am acordul ei dar nu cred că ar deranja-o dacă l-aș menționa.
PS2. Le zic pe nume, la pertu, adică, pentru că Ortansa mi-a zis: ”Domnul Nelu (sic!), suntem ”prieteni” doar, nu mă mai domniți”!
Sănătate și numai bine, doamnelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *