AS Acvila Giurgiu vrea să marcheze Centenarul cu o promovare!

AS Acvila Giurgiu vrea să marcheze Centenarul cu o promovare!
AS Acvila Giurgiu vrea să marcheze Centenarul cu o promovare!

Acvila Giurgiu a învins cu 3-0 pe Dunărea Giurgiu 2, o echipă redutabilă, în prima etapă a Ligii a 6-a în noua ediție a Campionatului Județean de Fotbal Giurgiu.

Este un debut cu dreptul pentru echipa recent (re)înființată dar și pentru antrenorul acesteia, Marius Iorga, cel care ”s-a întors acasă”, din această ediție de campionat Marius antrenând echipa de fotbal a instituției în care își desfășoară activitatea, el fiind funcționar public la ITPF Giurgiu, agent șef principal de poliție.
Marius Iorga este și președintele AS Acvila Giurgiu.

”Nu a fost deloc un meci ușor…”, mi-a spus Marius Iorga, ”…a fost un meci epuizant dar, pentru a fi sinceri, scorul nu a reflectat realitatea din teren, cei de la Dunărea având și ei multe ocazii mari de a marca dar noi am fost mai pragmatici și mai eficienți azi, portarul nostru Denis Debrețin fiind în zi mare. De fapt noi mereu suntem în zi mare căci dacă noi, grănicerii, nu știm și nu putem să ne ”apărăm” hotarele, atunci cine!”

”Echipa de fotbal AS Acvila Giurgiu este un proiect mai vechi al meu, dezvoltat acum în calitate de președinte al clubului și antrenor al echipei.
Ne propunem ca în primul an de la (re)înființare să promovăm în Liga 5, marcând astfel cei 100 de ani de la apariția Acvilei pe scena fotbalului giurgiuvean cu o realizare importantă, zicem noi, având în vedere faptul că jucăm doar din plăcere, cu multă plăcere…
Echipa este formată din 90% polițiști de frontieră și, având în vedere faptul că lucrăm în ture și am risca să nu avem mereu cea mai ”puternică” prezență la teren am apelat și la întăriri.”

Ca o paranteză, menționez faptul că Marius Iorga a antrenat, de-a lungul anilor, la echipele din Putineiu, Remuș, Izvoarele, Vedea, Călugăreni, Hulubești și Giurgiu (Dunărea). La toate aceste echipe a avut o prestație mai mult decât onorabilă.
”Am câștigat Liga 5, Liga 4, îmi doresc să câștigăm și aceasta ligă județeană din postura de antrenor”, mi-a spus Marius Iorga.

De ce am vorbit încă de la începutul acestor rânduri despre Centenar? Pentru că, așa cum mi-a spus Marius Iorga, ”…clubul nostru actual a fost (re)înființat în anul 2003 dar nu ne-am înscris în competiția organizată de AJF Giurgiu. Am participat la numeroase turnee internaționale ale polițiștilor, cea mai bună performanță a noastră fiind câștigarea medaliei de bronz la Barcelona în 2005.
Ca tradiție, suntem continuatorii Acvilei de acum 100 de ani, echipa de fotbal activând continuu, cu mici pauze.
Echipa Acvila a activat și în Liga 3 în anii ’90, jucătorii fiind tot grăniceri.
Acum, la 100 de ani de la primul zbor al Acvilei Giurgiu, vrem o promovare! Și vom face totul să o obținem!”

Și ca să o lămurim cum este cu Centenarul, găsiți AICI câteva informații obținute de la prietenul meu Costel Spânu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *