Singurătatea alergătorului de cursă lungă și dreptatea alegătorului…

Va fi așa și la locale?!
Va fi așa și la locale?!

Am scris zilele trecute o postare care, deși cu acea intenție am scris-o, a produs neașteptat de multe reacții, unele de simpatie, altele foarte virulente (și la asta mă așteptam).

Unii m-au numit slugă doar pentru faptul că am apreciat comportamentul normal al unuia dintre candidații la funcția de primar al localității Chiajna. Este greu să mai fim normali în aceste vremuri, este și mai greu să fim oameni, este trist că ne-am pierdut poate cea mai importantă calitate a speciei, omenia.

Și este foarte greu să avem opiniile noastre, este extrem de greu să luăm atitudine și este aproape imposibil să acționăm; ca în ”anticul” Muppet Show stăm în balconul emblematic și comentăm.

Nu, nu este rău faptul că comentăm deși nu este cel mai de dorit lucru care se poate întâmpla; este de preferat să luăm atitudine și chiar să acționăm…
Măcar dacă am comenta subiectele tratate (și de cei ca mine) și nu opiniile personale ale celor ca mine…

Îi întreb pe cei care criticându-mă pe mine (și făcându-mă slugă, evident că în cunoștință de cauză (sic!)) ce se va schimba în viața lor, dacă le va dispărea apa de pe străzi, dacă li se vor lărgi străzile, dacă le va dispărea mirosul de H2S venit de la nu-știu-ce-groapă-de-gunoi, dacă vor avea mai multe parcuri, mai multe mijloace de transport în comun? Virulent, jignitor, în cunoștință de cauză, evident!!

Eu sunt capu’ la răutăți, așa-i!!! (îi rog pe pudibonzi să-mi ierte exprimarea nepotrivit dar intenționat aleasă aici!).

Evident că ei își permit, ei au tot dreptul să-l jignească pe unul ca mine care măcar atât poate face, să aducă în atenție subiecte; ei plătesc taxe și impozite, ei au drepturi, au și pretenții, ei sunt culți în cap și își pot permite să îmbârlige cuvinte… Atâta pot, atâta fac!

Am mers la votarea pentru Europarlamentare, la Liceul Doamna Chiajna și deși am văzut multe în viață aproape că mi-au dat lacrimile în momentul în care am văzut coadă la votare!
Dar mai mult decât coada m-a impresionat SPERANȚA, lumina din ochii celor care au mers la vot și mai ales din ochii tinerilor, foarte mulți tineri, unii dintre ei însoțiți de copii.
Am zis că România s-a trezit! Că românii s-au trezit!

Am mers și la votarea pentru prezidențiale, mai aproape de casă, la grădinița privată din zonă…
Nu mai era aceeași atmosferă, nu mai era atâta lume dar era totuși destulă…
Au zis unii, cum am zis și eu, că s-a trezit România…

Fals!! Foarte fals, nimic mai neadevărat! A fost doar un foc de paie, a fost mirajul de moment al USR-ului…
S-a dus, focul s-a stins…
Și a mai fost ceva! Faptul că s-a putut vota oriunde!

[adCenterFull]

Vreau să văd câți vor fi prezenți la votul pentru locale… Presimt că puțini, foarte puțini iar între aceia vor fi cei care știu clar pe cine să voteze, cei care au motive să-l voteze pe candidatul lor și care îl vor vota!
Ceilalți, comentatorii, fie că nu au mutație și firesc nu au drept de vot, fie că sunt atât de scârbiți de aleși, cei care sunt sau care cred ei că vor fi încât, într-o mare lehamite, vor zice: nu votez!

Nu vota, tinere! Dar în acest caz cu ce drept îmi zici tu mie că sunt slugă? Doar pentru faptul că eu am curajul să-mi exprim asumat o opinie? Eu voi vota și poate că pentru asta ai avea oarecare dreptate să mă acuzi și pe mine de nerealizările celui pe care l-aș vota…
Dar nimeni nu te oprește pe tine să mergi să votezi pe cine vrei! Doar după aceea putem să ne criticăm unul pe altul și nici atunci nu ar fi normal pentru că vina nerealizărilor ar purta-o cei aleși… Noi am avut doar speranțe, așteptări…

De ce tot insist pe această temă?
Pentru că cunosc, pentru că mă întâlnesc zilnic cu tineri, vecini de-ai mei, pentru că sunt convins că în toată localitatea sunt mulți tineri inteligenți, școliți, cu multă experiență în domeniile lor de activitate, buni familiști, cu mult bun-simț…
Tineri care ar putea schimba ”lumea”… Sau, măcar un colțișor al ei, locul în care trăim acum…
Pentru că sper ca acești tineri să facă ceva, să ia atitudine, să acționeze pentru a schimba ceva, dacă nu pentru ei măcar pentru copiii lor!
Pentru că mă întristează tare de tot faptul că acești tineri competenți își consumă energiile în comentarii sterile pe rețelele sociale… Detest pasivitatea, lipsa de acțiune, statul în balcon, ascuns după perdea…
Să facă alții, ”EU AM DOAR DREPTURI”!!

Nu votați, nu luați atitudine, băieți! Continuați să-i jigniți pe rețele pe cei ca mine…
Și nu, nu vă faceți griji!! Cei care știu ce vor știu și ce au de făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *