Oameni din Chiajna

Daniel Florin Burtea
Daniel Florin Burtea

Daniel Florin Burtea este cel de-al doilea candidat la funcția de primar al comunei Chiajna cu care am dat nas în nas în plimbările mele zilnice pe străzile frumoasei noastre localități.

Spun fără vreo reținere că întâlnirea cu Daniel Burtea a fost o adevărată revelație pentru mine, descoperind în acesta un om deosebit, un om cu care am stat de vorbă cu cea mai mare plăcere despre multe… În special despre politică și intențiile sale.

N-a fost însă vreo noutate (n-am vreun interes de a face relevații!) să constat un lucru pe care îl știu de mult și anume acela că oamenii onești nu-și găsesc locul în politica actuală!

Am descoperit la Daniel Burtea calitățile unui om onest sau, nu vreau să cred asta, ale unui politician deosebit de abil care, dibuindu-mă, a considerat că la unul ca mine ar prinde cel mai bine să joace cartea onestității.
Chiar cred că Florin Burtea este un om onest.

Nu m-am putut abține însă să nu-i spun că în politică, în politica din Chiajna mai ales (nu de alta dar despre asta vorbim) oamenii onești nu-și găsesc locul.
Au locul lor într-un partid mic, de exemplu, un partid fără mari așteptări, un partid care poate sprijini un candidat căci, hai să fim sinceri, un independent nu are vreo șansă în crunta bătălie electorală din Chiajna. Florin Burtea este candidat din partea PMP, un partid care nu cred că va obține prea multe mandate dar care îl poate susține pe candidatul său.

Nu mă apuc acum să vă vorbesc despre programul acestuia; îl găsiți ușor.
Rândurile acestea au doar rostul de a sublinia un fapt: acela că Daniel Burtea este un om pe care l-am întâlnit pe stradă, între oameni, vorbind cu oamenii… Și că nu am văzut pe vreunul adresându-i-se cu răutate.
Daniel Florin Burtea a înțeles că locul politicianului este între oameni.

”Am fost constrânși de restricțiile impuse de pandemie și nu prea ne-am întâlnit până acum, nici noi, cei din echipa de campanie și nici cu cetățenii, potențialii noștri votanți”, mi-a spus Daniel Burtea.
”Dar acum am zis să începem o serie de acțiuni precampanie, întâlniri cu oamenii căci altceva nu ne permitem din mai multe considerente, noi neavând banii altora (pentru diverse materiale de promovare) așa că ne veți vedea tot mai des pe străzile comunei.
Pentru noi contează foarte mult părerea oamenilor, părere aflată în discuții față în față… Nu ne facem deloc iluzii, cum își fac alții, cu like-urile de pe rețelele sociale…
Atunci când îl privești pe om în ochi și îți asumi riscul de a auzi din gura acestuia și lucruri neplăcute înseamnă că dai dovadă de un minim respect față de acesta.
Dacă vom reuși un scor bun în alegerile care vin doar simpatia și încrederea cetățenilor ni-l pot aduce.”

Pentru unul ca mine este mare lucru să ai curajul să privești oamenii în ochi, să ai curajul să ieși din bula ta și să mergi în mijlocul oamenilor, este mare lucru să te consideri egalul lor chiar dacă oi fi tu tobă de carte și plin de ”mărețe realizări” pe linie strict profesională…
Pentru unul ca mine este mare lucru să fii OM!
Azi m-am întâlnit pe o stradă din Chiajna cu un OM! Cu Daniel Florin Burtea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *